Vi bekymrer oss ihjel i ferien

Nordmenn er mest bekymret når de reiser på ferie.

Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er aller mest bekymret for å bli frastjålet verdisakene sine når de er ute og reiser. Det viser en spørreundersøkelse gjort for TrygVesta.

58 prosent av de spurte oppgir at de i stor eller noen grad er bekymret for at de selv eller noen i reisefølget skal bli frastjålet penger, pass eller andre verdisaker. Slike tyverier troner dermed øverst på listen over hendelser nordmenn bekymrer seg for når de skal ut og reise.

Stort salmonellautbrudd i Danmark...

Mister tryggheten når pengene er borte

– Å miste penger eller identifikasjonspapirer kan gi en sterk følelse av utrygghet når du er langt hjemmefra. Jeg forstår godt at folk bekymrer seg for det, sier Arnt Morten Skei, reiseskadesjef i TrygVesta, i en pressemelding.

Frykten er heller ikke ubegrunnet. Tyveri av pass og betalingsmidler er en av de vanligste sakene når det gjelder reisegods som TrygVesta hjelper reisende med.

Redd for å miste bagasjen

Nummer to på listen over hva folk bekymrer seg for før ferien, er at bagasjen skal forsvinne og ikke komme til rette igjen. 45 prosent svarer at de bekymrer seg for dette i stor eller noen grad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer