Vi bekymrer oss ihjel i ferien

Nordmenn er mest bekymret når de reiser på ferie.

Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er aller mest bekymret for å bli frastjålet verdisakene sine når de er ute og reiser. Det viser en spørreundersøkelse gjort for TrygVesta.

58 prosent av de spurte oppgir at de i stor eller noen grad er bekymret for at de selv eller noen i reisefølget skal bli frastjålet penger, pass eller andre verdisaker. Slike tyverier troner dermed øverst på listen over hendelser nordmenn bekymrer seg for når de skal ut og reise.

Stort salmonellautbrudd i Danmark...

Mister tryggheten når pengene er borte

– Å miste penger eller identifikasjonspapirer kan gi en sterk følelse av utrygghet når du er langt hjemmefra. Jeg forstår godt at folk bekymrer seg for det, sier Arnt Morten Skei, reiseskadesjef i TrygVesta, i en pressemelding.

Frykten er heller ikke ubegrunnet. Tyveri av pass og betalingsmidler er en av de vanligste sakene når det gjelder reisegods som TrygVesta hjelper reisende med.

Feriematen er en av de største grunnene til at ferien ikke blir en suksess for mange.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Feriematen er en av de største grunnene til at ferien ikke blir en suksess for mange. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Redd for å miste bagasjen

Nummer to på listen over hva folk bekymrer seg for før ferien, er at bagasjen skal forsvinne og ikke komme til rette igjen. 45 prosent svarer at de bekymrer seg for dette i stor eller noen grad.

– Folk er nok påvirket av at det har vært mye rot på flyplassene de siste årene, senest nå på Heathrow. Likevel er det jo som oftest slik at bagasje som forsvinner på flyturen, kommer til rette igjen etter noen dager.

Tyver stjeler bagasjen din fra båndet på Gardermoen...

- Vårt inntrykk er at bagasje dukker opp igjen i 95 prosent av tilfellene. Men det å få bagasjen din helskinnet med deg til feriestedet handler jo også om følelsen av trygghet og forutsigbarhet, sier Skei.

Lite bekymret for å få feriediaré

Folk er middels bekymret for terror, dårlig vær og at noe skal skje med familien hjemme mens de selv er borte. Men det er kanskje overraskende at noe av det nordmenn bekymrer seg minst for, er at ferien skal bli forringet fordi de selv eller noen i reisefølget blir forkjølet, solbrent eller får diaré.

Solforbrenning og matforgiftning er antakelig det som hyppigst rammer nordmenn på ferie. Særlig har barn lett for å bli syke av bakteriefloraen i sydlige strøk. Her er det store mørketall, ettersom de fleste slike saker ikke blir meldt til forsikringsselskapene.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer