Vi cruiser så det suser

Bruker feriepengene på champagne og glam.

Publisert
Sist oppdatert

Cruise er det hotteste ferietemaet i sommer. Hundrevis av nordmenn bruker feriepengene på flytende hotell med kjappe visitter i Middelhavets mest populære feriebyer. DinSide har skaffet en oversikt over tilbud og priser.

- Vi ser at glam, glitter og champagne er in igjen slik som i jappetiden, sier informasjonssjef i Start Tour, Lena Petersson.

Hun mener nordmenn nå er mer opptatt av å kose seg med feriepengene sine enn å spare dem, og at det er et resultat av høykonjukturen i norsk økonomi.

Flere og flere velger dette som feriemåte. Foto: Phil Kelsch
Flere og flere velger dette som feriemåte. Foto: Phil Kelsch Vis mer


Men til tross for at vi er villige til å bruke mer penger på ferien er det vel ingen grunn til å betale mer enn nødvendig? I sommer er prisene på cruise svært høye. På Star Tour sine nettsider er prisene på cruise i juli over 20.000 kroner per person. Da lønner det seg å ta en telefon.

Les mer om den nye jappetiden: Er du en scuppie?

Når vi ringer til Apollo får vi oppgitt et tilbud på 31.000 kroner for en familie på tre som vil til Middelhavet og sole seg på dekk, altså i overkant av 10.000 kroner per person inkludert flyreise.

Hos Star Tour var det billigste tilbudet på 11.900 kroner per person for en 8-dagers cruise i Middelhavet i juli, august og september.

Klarer du å vente helt til oktober, kan Ticket tilby middelhavscruise i en uke til i underkant av 6.000 kroner per person. Her er derimot ikke flyreisen inkludert i prisen og må bestilles separat.

Les mer om familiecruise: Med barn på cruise

På cruise i Karibia

Skal du på cruise i løpet av året?

(Avsluttet)
Kanskje, men venter på gode tilbud(48%) 74
Ja, har allerede bestilt(33%) 51
Nei, cruise er ikke noe for meg(19%) 30
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Er du en av de som alltid har drømt om et cruise i Karibia, kan drømmen være på vei til oppfyllelse ved hjelp av den billige dollarkursen.

Med neste års vinterferie i mente, sjekket DinSide cruisepriser i USA og flypriser fra restplass.no og fant et firedagers cruise i Karibia inkludert flyreise tur/retur Gardermoen for til sammen 8.000 kroner per person. I denne prisen er det åpent for å bli i Florida lenge nok til å få tid til en tur til Disney's verdensberømte familiepark, samt å komme hjem i tide til skolestart.

Ticket har også gode tilbud på cruise til Karibien, der minsteprisene ligger rundt 5.000 kroner per person for syv netter. Flyreise kommer da i tillegg.

Ta en chartertur i Karibia: Starter direkteturer til Karibia

Opplevelsestur

Dersom du ikke er så opptatt av å bli brun ved bassengkanten, tilbys det også andre typer cruise. Cruise.no tilbyr i dag et syvdagers cruise fra København til St. Petersburg, med stoppesteder blant annet i Helsinki og Tallinn til bare 2.472 kroner per person. Flybillettene må kjøpes i tillegg, men til gjengjeld får du syv dager med glitrende luksus inspirert av stilen til den italiensk adelens renessansepalasser.

Er du mer opptatt av opplevelser enn luksus tilbyr danske Topas Travel en 15 dagers rundtur i Indonesia med fem dager på land og ti dager til sjøs i det øst-Indonesiske øyhav. Inkludert i prisen på 30.000 kroner får du flyreise fra København, dansk guide, hotell på land og ulike aktiviteter i tillegg til alt som vanligvis er inkludert i en cruisepakke.

"Cruisepakka"

Prisen for cruiset inkluderer lugar, helpensjon, havneavgifter, skatter, de fleste aktiviteter og underholdning om bord. Helpensjonen består av frokost, lunsj og middag og noen ganger også mellommåltider i form av snacks. Bestiller du cruise via store reisearrangører som Star Tour og Apollo er også flyreisene inkludert i prisen.

Husk dog at de aller fleste cruiseskip legger til obligatorisk tips til betjeningen på regningen din. Drikke er som regel heller ikke inkludert i prisen.

Lugarene er generelt sett delt i innvendig og utvendig lugar der innvendig lugar er billigst mens utvendig lugar har sjøutsikt. Det kan også være mulig å bestille lugar med balkong eller suite. De ordinære lugarene er stort sett utstyrt som et beskjedent hotellrom.

Vi elsker cruise

Norge har et enormt økende marked for cruisereiser, faktisk øker vi mest i verden. På verdensbasis reiser nesten 13 millioner på cruise hver år, og det finnes mer enn 260 cruiseskip. Selv om cruisereiser ofte har blitt forbundet med eldre generasjoner er gjennomsnittsalderen på cruisepassasjerer 38 år.

Les mer om hvorfor nordmenn elsker cruise: Ja vi elsker cruise


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer