Vi elsker å stjele disse

Men pass på - mange har droppet dem.

HAR DU SETT DIN SISTE? De er kjekke å ta med på tur, men du finner dem ikke lenger overalt.   Foto: Kristin Sørdal
HAR DU SETT DIN SISTE? De er kjekke å ta med på tur, men du finner dem ikke lenger overalt. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toalettartikler er det vi stjeler mest av, fra hotellrommet.

Dette ifølge en spørreundersøkelse på DinSide. 29 prosent av DinSides lesere sier de stjeler toalettartikler fra hotellrommet, fulgt av håndklær, som 15 prosent sier de stjeler.

Heldigvis for mange av oss, er det ikke helt å stjele, når man tar med seg engangs toalettartikler fra hotellrommet.

Ifølge Pål Semb Johansson i Rica Hotels, er det fullt lovlig å ta med seg småflaskene hjem, om noen kan finne behag i det.

– Jada, de er ment for bruk på hotellet, så om noen mener det er noe de har bruk for, så kan de godt ta det med. Det er forbruksartikler som er der i forbindelse med gjestens opphold, så det er helt greit, sier Pål Semb Johansson i Rica Hotels til DinSide.no

Blir de borte?

Det har lenge blitt spekulert i om enkeltforpakningene blir borte fra hotellrommene.

USA Today spekulerer i en artikkel om hvorvidt småflaskene er på vei ut av hotellene. Flere hotellkjeder i USA har gått over til flasker i dagligvarestørrelse, eller til pumpeflasker og dispensere av diverse art.

Rica Hotels er imidlertid et av hotellene som fremdeles tilbyr engangsflasker med sjampo og annet, på sine rom.

– Vi har fortsatt enkeltforpakninger, på de fleste av hotellene våre, sier Pål Semb Johansson i Rica Hotels til DinSide.

Rica vurderer andre muligheter i stedet for småflasker.

– Vi har jobbet lenge med det, og har vurdert forskjellige typer dispensere som et alternativ. Det ene vi vurderer er miljø, det andre er kvalitetsinntrykket gjestene får i forhold til den ene eller andre løsningen, sier Johansson.

– Det tredje er hygiene, når det er mange som skal bruke de samme produktene, er det viktig at de kan holdes rene på en god måte. Det fjerde vi vurderer er dette med universell utforming, at det er tilpasset alle, også for eksempel svaksynte eller de som kan ha vondt for å bevege seg, sier Johansson.

– Men vi har ikke kommet til en endelig konklusjon ennå.

Både- og

Thon Hotels har gått over til dispensere på økonomiklasse-hotellene, men tilbyr fremdeles småflasker på de andre hotellene.

– Thon Hotels har fire ulike hotellkonsepter, og det varierer fra konsept til konsept om vi har dispensere eller toalettartikler på småflasker. På våre Budget-hoteller har vi dispensere. City-hotellene har dispensere, men på oppgraderte rom så finner man også småflasker. Conference- og Resort-hotellene har småflasker, sier Turid Nyeggen, markedsdirektør i Thon Hotels til DinSide.

– Er småflasker på vei ut?

– Vi opplever av mange av våre gjester setter stor pris på småflasker som en del av hotellopplevelsen. Vi evaluerer dette fortløpende, men har altså i dag valgt å tilby begge deler, sier Nyeggen videre.

Din mening

Hva foretrekker du? Småflasker eller større flasker og dispensere? (Avsluttet)
Småflasker(61%) 1421
Spiller ingen rolle, bare det finnes toalettartikler der(30%) 703
Større flasker eller dispendere(8%) 191
Vet ikke(1%) 27
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Scandic går for dispensere

- Vi har jobbet med miljøspørsmål siden 1994. Det er mange år siden vi sluttet med engangsartikler, vi har dispensere ved vasken og i dusjen. Vi har ingen engangsforpakninger på våre hoteller, heller ikke på frokosten, sier Kristine Schaug i Scandic Hotels, til DinSide.

Hver gjest som bodde en natt på Scandic i 2006, slapp ut 1,5 kg mindre CO², brukte 35 liter mindre vann og etterlot seg 1 kg mindre restavfall enn ti år tidligere. (tall fra Scandic Hotels nettside).

Der hver gjest ved Scandic brukte fem engangsforpakninger per natt i 1996, brukte de 0 (null) forpakninger i 2006.

Hva mener du?

De er utvilsomt kjekke å ha med i toalettmappa på tur, du kan jo endog ha dem med lovlig gjennom sikkerhetskontrollen. Og blir de tomme, kan du jo bare fylle på.

Hva foretrekker du? Småflasker eller større flasker og dispensere?

Ikke drikk av hotellglass - mange glass har ikke blitt vasket på flere år

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer