Vi er i verdenstoppen

Flåm og "Norge i et nøtteskall" er blant verdens flotteste tog- og båtreiser.

Flåmsbana snirkler seg opp den vakre Flåmsdalen. Foto: Paal Audestad/Fjord Tours AS
Flåmsbana snirkler seg opp den vakre Flåmsdalen. Foto: Paal Audestad/Fjord Tours AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er de amerikanske reisejournalistenes forbund som har kåret verdens ti beste fergestrekninger, og verdens ti beste togreiser. Norge og altså opplevelsene i Flåm, er representert på begge listene:

Togreisen fra Myrdal til Flåm, som er en del av opplevelsespakken "Norge i et nøtteskall" er verdens 10. beste togreise, ifølge kåringen av verdens beste togreiser.

Båtreisen fra Flåm til Gudvangen, også i pakken "Norge i et nøtteskall" er verdens 9. flotteste båtreise, ifølge kåringen av verdens beste båtreiser.

Les mer om Flåmsbana og se video her:Norges vakreste dal

- Dette bekrefter egentlig det vi tror om norske fjorder, at det er en fantastisk opplevelse å komme til. Det er ganske særegent, å komme inn i en fjord, med de mektige fjellene opp til 1800 meters høyde - det er sjelden at båtreiser viser en så storslått natur, sier daglig leder i Fjord Tours, Steinar Aase. Fjord Tours er selskapet bak opplevelsen Norge i et nøtteskall.

- Vi merker at vi har blitt veldig mye mer kjent etter at vi kom på Unescos liste. Nå har Fjord Tours sitt beste år noensinne, og i forhold til at det har vært en generell nedgang på salget inn til Norge, forteller det oss at vi har produkter som er populære og som er enkle å få tak i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer