Vi er i verdenstoppen

Flåm og "Norge i et nøtteskall" er blant verdens flotteste tog- og båtreiser.

Flåmsbana snirkler seg opp den vakre Flåmsdalen. Foto: Paal Audestad/Fjord Tours AS
Flåmsbana snirkler seg opp den vakre Flåmsdalen. Foto: Paal Audestad/Fjord Tours AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er de amerikanske reisejournalistenes forbund som har kåret verdens ti beste fergestrekninger, og verdens ti beste togreiser. Norge og altså opplevelsene i Flåm, er representert på begge listene:

Togreisen fra Myrdal til Flåm, som er en del av opplevelsespakken "Norge i et nøtteskall" er verdens 10. beste togreise, ifølge kåringen av verdens beste togreiser.

Båtreisen fra Flåm til Gudvangen, også i pakken "Norge i et nøtteskall" er verdens 9. flotteste båtreise, ifølge kåringen av verdens beste båtreiser.

Les mer om Flåmsbana og se video her:Norges vakreste dal

- Dette bekrefter egentlig det vi tror om norske fjorder, at det er en fantastisk opplevelse å komme til. Det er ganske særegent, å komme inn i en fjord, med de mektige fjellene opp til 1800 meters høyde - det er sjelden at båtreiser viser en så storslått natur, sier daglig leder i Fjord Tours, Steinar Aase. Fjord Tours er selskapet bak opplevelsen Norge i et nøtteskall.

- Vi merker at vi har blitt veldig mye mer kjent etter at vi kom på Unescos liste. Nå har Fjord Tours sitt beste år noensinne, og i forhold til at det har vært en generell nedgang på salget inn til Norge, forteller det oss at vi har produkter som er populære og som er enkle å få tak i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.