Vi flyr mye sjeldnere

Trafikktallene for november viser kraftig nedgang.

Finanskrisen har bremset opp flytrafikken. Foto: Oslo Lufthavn
Finanskrisen har bremset opp flytrafikken. Foto: Oslo Lufthavn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke overraskende gjør finanskrisen at folk flyr mindre. Tall fra Avinor viser at innenlandstrafikken for november gikk ned med 7,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

For utenlandstrafikken var nedgangen 5,8 prosent. Totalt reiste i underkant av 3,1 millioner passasjerer til og fra en av Avinors lufthavner i november.

– Det er ingen tvil om at vi i tiden framover må ta høyde for en nedgang i trafikken og tap av inntekter som en følge av dette. Avinor jobber i øyeblikket med å se på hvilke justeringer vi må gjøre på kortere sikt. Samtidig har Avinor et ansvar for å tenke langsiktig, slik at luftfarten i Norge også kan møte utviklingen som kommer ved et positivt omslag i norsk og internasjonal økonomi, sier konsernsjef Sverre Quale i en pressemelding.

Se hele verdens flytrafikk

Størst nedtur for Gardermoen

Størst nedgang blant landets største lufthavner har Oslo Lufthavn Gardermoen. Her har antall passasjerer sunket med 10,3 prosent sammenlignet med november i fjor. Trondheim lufthavn Værnes har hatt en nedgang på 7,5 prosent, Bodø lufthavn 6,8 prosent, Stavanger lufthavn Sola 2,6 prosent, Bergen lufthavn Flesland 1 prosent og Tromsø lufthavn Langnes 0,7 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer