- Vi går for gull!

Strålende sol, gode vindforhold og skjerpet konkurranseinnstinkt. Vårt største OL-håp, Siren Sundby, er klar for frisk OL-seilas i den hotteste byen å være denne måneden. Vi gir deg stemnings- og sportsrapport samt de beste tipsene fra OL-byen.

Publisert
Sist oppdatert

Søndag 15. august går startskuddet for vårt store OL-håp, seiler Siren Sundby (21). Det siste året har Sundby vært uslåelig, og under VM i Europajolle i juli vant hun suverent. Nå venter OL og regatta i varierte forhold sør for Attica, nær Aten, i en åtte dagers lang konkurranse. Og så langt har forholdene vært glimrende.

- Solen skinner, det er fin pålandsvind og vi har fått gjort alt som har stått på planen, helt à jour. Siren har seilt regatta mot 12 av konkurrentene i dag og det har gått kjempefint. Nå gjelder det bare å finne ut om vi har lagt en god nok plan, sier Sundbys trener Thomas Guttormsen på telefon fra Aten.

Guttormsen rapporterer videre at Siren Sundby er ved godt mot og i strålende form, og at mye tyder på at det kan gå bra. Tidligere har også Guttormsen sammenlignet henne med store idrettspersonligheter som skilegenden Bjørn Dæhlie og Tour de France-mester Lance Armstrong.

- Sirens største styrke er at hun er like flink til å prestere under konkurranser som under trening, og hun viser at hun bare blir bedre og bedre under press. Siren elsker å konkurrere, og det er et kjempepluss. I nyere tid er det ingen andre seilere som har prestert like bra som henne, sier Guttormsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer