Vi har de mest punktlige flyplassene

Norske flyplasser ligger på Europa-toppen.

PÅ TOPP I EUROPA: Gardermoen og Sola ble i 2010 kåret til de mest punktlige flyplassene i sin klasse. Foto: Avinor
PÅ TOPP I EUROPA: Gardermoen og Sola ble i 2010 kåret til de mest punktlige flyplassene i sin klasse. Foto: Avinor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reiser du mye med fly, kan du glede deg over at flyplassene i Norge var blant Europas beste i forhold til punktlighet i 2010, viser Avinors årsrapport for 2010.

Du kan forvente forsinkelser frem til 17. april

Bedre enn målet

Det er Avinor som har ansvaret for de 46 statlige flyplassene i Norge. Deres eget mål for punktlighet var i fjor 88 prosent, men de endte på 89,2 prosent. Punktligheten var noe bedre for innenlandstrafikken enn for flyvninger utenlands.

Blant de norske flyplassene skal Oslo Lufthavn Gardermoen og Stavanger Lufthavn Sola ha utmerket seg spesielt, og begge flyplassene mottok priser for å være mest punktlige lufthavnene i 2010 innenfor sine respektive kategorier, i en kåring gjennomført av Flightstat.com.

Ifølge konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen, var god vinterberedskap en av årsakene til den gode punktligheten på flyplassene i fjor. - På grunn av en god vinterberedskap, var vi forskånet for de store problemene snø skapte for mange andre europeiske lufthavner i tiden før jul i fjor. Samtidig jobber både vi og våre kunder målbevisst sammen for å opprettholde og forbedre punktligheten og regulariteten ytterligere, sier Falk-Petersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer