Test av sykkelstamveien i Stavanger/Sandnes

Vi har prøvd den nye «sykkelmotorveien»

Med en meterpris på 100.000 kroner er sykkelveien mellom Stavanger og Sandnes landets dyreste. Dinside har satt seg på sykkelsetet og testet den delen av veien som nå er åpnet, samt innendørs sykkelparkering på et kjøpesenter i nærheten.

SYKKELSTAMVEIEN: Deler av sykkelstamveien, eller sykkelmotorveien, som den gjerne kalles, har åpnet mellom Stavanger og Sandnes. Se vår dom i videoen! Video: Eilin Lindvoll. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Nylig åpnet de første 3,8 kilometerne av den totalt 13 kilometer lange sykkelstamveien mellom Stavanger og Sandnes.

Lokalt omtales den nye sykkelveien som «sykkelmotorveien», da den går parallelt med E39 - eller «motorveien» - mellom de to byene.

Med en prislapp på hele 1,4 milliarder kroner, altså 100.000 kroner per meter, er dette landets desidert dyreste sykkelvei, og det har skapt reaksjoner, både positive og negative i regionen.

Dinside har satt seg på sykkelsetet og testet sykkelmotorveien, samt en nyåpnet innendørs sykkelparkering på et kjøpesenter langs strekningen, for å se om sykkelveien er så fantastisk som prislappen skulle tilsi.

Ren transportetappe

Som sagt skal hele sykkelstamveien følge E39 mellom Stavanger og Sandnes. Etappen som nå er åpnet, går fra Jåttå til Forus, sistnevnte et område hvor mange store bedrifter har kontor. Dermed er nok denne sykkelveien til glede for jobbsyklistene.

Etter å ha syklet fram og tilbake på sykkelmotorveien, må vi si det er et sjakktrekk å ha bygd den der den er, langs bilmotorveien.

Først tenkte vi at det var svært bråkete og stressete å ha E39 så tett på når vi syklet, det er jo ikke akkurat koselig å sykle der, men etter hvert kom vi til en annen oppfatning:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer