TripAdvisors beste restauranter i Nordjylland: Hirtshals

Vi har testet Hirtshals' beste lunsj

Lever den opp til forventningene?

DANSK MAT: Du får et skikkelig godt, dansk "smørrebrød" med rødspette, på Restaurant Lilleheden i Hirtshals. Foto: Berit B. Njarga
DANSK MAT: Du får et skikkelig godt, dansk "smørrebrød" med rødspette, på Restaurant Lilleheden i Hirtshals. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kommer du til Danmark med danskebåten og er på leting etter en god lunsj eller middag?

Vi har testet restaurantene som ligger på topp på TripAdvisors liste over de beste restaurantene i Hirtshals og Fredrikshavn.

SENTRALT: Restauranten ligger sentralt i Hirtshals. Foto: Berit B. Njarga
SENTRALT: Restauranten ligger sentralt i Hirtshals. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Test av danske restauranter

Vi har testet to spisesteder som serverer både lunsj og middag, og som kommer best ut på Tripadvisor i Hirtshals og Frederikshavn: Restaurant Lilleheden i Hirtshals og 2takt Cafe & Brasserie i Frederikshavn.

Her har vi vurdert utvalget på menyen, priser, lokaler og smaken på maten, som til sammen gir en totalkarakter i form av et terningkast.

I Hirtshals er det Lilleheden restaurant, som blant annet serverer klassisk dansk mat og sjømat, som skal gi deg den beste opplevelsen.

Dinside har sjekket om dette er spisestedet å gå for i dette området.

Hyggelige lokaler

Lilleheden har både en populær uteservering, selv i sterk vind som da vi besøkte Hirtshals, og trivelige lokaler innendørs, i det gule, særdanske bygget.

Når det gjelder servicen følte vi oss til tider litt oversett der vi satt innendørs, da servitøren i stor grad prioriterte kundene som satt på uteserveringen. Samtidig skal det sies at vi satt litt inneklemt ved et bord i et hjørne som ikke lå midt i synsvinkelen til den forbipasserende kelneren.

Godt utvalg

Restauranten i Hirtshals har et stort utvalg som er preget av sjømat og dansk mat.

Lunsjmenyen som vi kunne velge i, besto av både salater, smørbrød, forskjellige sjømatretter, sjømat-tapas og sommertapas. Også barnemenyen hadde et godt utvalg til greie priser.

Priser på drikke skal sies å ikke være utpreget lave, med en halvliter fatøl eller et glass vin til 55 danske, som tilsvarer 69 norske kroner, eller en 0,25 liter brus til 30 danske kroner, nærmere bestemt 38 norske kroner.

Slik var maten

Vi bestilte to av restaurantens smørrebrød til 68 danske kroner per stykk, som per dags dato utgjør 86 norske kroner.

Her vil vi virkelig si at du får valuta for pengene!

Begge smørbrødene var rause og mettende, som du kan se på bildet under.

MYE MAT FOR PENGENE: Smørbrød med potet og bacon til venstre, og smørbrød med pannestekt rødspette og reker til høyre. Foto: Berit B. Njarga
MYE MAT FOR PENGENE: Smørbrød med potet og bacon til venstre, og smørbrød med pannestekt rødspette og reker til høyre. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

De to smørbrødene var begge av den danske sorten, med grovt rugbrød under og mye pålegg oppå. Potet-smørbrødet var ikke kjempespennende i smak, men et traust og mettende alternativ for deg som er glad i kokte poteter. Og du får det du forventer.

Er du glad i sjømat, leverte rødspette-smørbrødet definitivt, med gode smaker og fersk fangst!

Vi bestilte også en porsjon med sommertapas, bestående av ti små retter til 209 danske kroner - som tilsvarer 264 norske kroner.

Her ble vi særdeles imponert over presentasjonen, som virkelig var innbydende.

10 TAPAS: 10 små retter, hvorav to søte, pent presentert. Foto: Berit B. Njarga
10 TAPAS: 10 små retter, hvorav to søte, pent presentert. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Sommertapasen på Lilleheden består av et variert utvalg småretter, alt fra spekeskinke til røkelaks og ost med chutney. Et par av smårettene var litt tamme, som den hjemmelagde cole slawen og salaten som ble servert sammen med scampi, men bortsett fra noen få unntak, var dette både ferskt og smakfullt.

Testresultat

Restaurant Lilleheden, Hirtshals

Mye god sjømat, stort utvalg, store porsjoner, uteservering

Litt slapp service

En slik tapas-anretning holder fint som lunsj til to personer, hvis du ikke er av den ekstra sultne sorten - da vil det kunne lønne seg å bestille noe attåt.

Konklusjon

Er du på bilferie eller kommer med danskebåten og ønsker et mettende lunsjmåltid, kan du trygt velge Lilleheden Restaurant i Hirtshals.

Vi er enige i at restauranten fortjener topplasseringen på TripAdvisor:

Her får du solide porsjoner i hyggelige lokaler fra en variert meny.

Selv om noen av prisene kan oppleves som litt stive, ikke minst med en lite gunstig dansk krone, er det likevel såpass mye å velge i som har en grei pris at du ikke trenger å blakke deg om dere er en hel familie som skal ut og spise.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer