Test av hotell med badeland i Danmark: Skallerup Seaside Resort

Vi har testet Skallerup Seaside Resort i Nord-Jylland

Her får du feriebolig, badeland og mange aktivitetsmuligheter i ett.

RESORT MED BADELAND: Sklie, motstrøms-svømming og barnebasseng er noe av utvalget på Skallerup, i tillegg til et tradisjonelt svømmebasseng. Foto: Kristin Sørdal
RESORT MED BADELAND: Sklie, motstrøms-svømming og barnebasseng er noe av utvalget på Skallerup, i tillegg til et tradisjonelt svømmebasseng. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Skal du på ferie til Danmark er valgmulighetene for overnatting langt større enn å velge en tradisjonell feriebolig - hvor det kanskje ikke er så mye å finne på om været er så som så.

Dinside tester badeland-hotell

Dinside har testet to hoteller med badeland i området på toppen av Jylland.

Vi ønsket å teste kvaliteten og tilbudet, med fokus på en barnefamilie som ønsker overnatting i familierom eller leilighet. Vi har testet Scandic The Reef i Frederikshavn og Skallerup Seaside Resort på vestkysten, 50 minutter fra Frederikshavn og 25 minutter fra Hirtshals.

Ønsker du et overnattingssted med flere aktivitetsmuligheter, fins det både campingplasser og hoteller i Danmark som blant annet byr på badeland. Husk også å sjekke priser på campingplasser om du går for campingferie i Sverige eller Danmark.

I tillegg til å teste hotellet The Reef i Fredrikshavn, har vi sjekket om Skallerup Seaside Resort, som ligger 30 minutter unna Hirtshals dersom man ankommer med danskebåten, er stedet å velge om man er en familie på fire.

Overnattingsstedet består av en rekke ferieboliger i tillegg til et utvalg innen- og utendørs aktiviteter som man fritt kan benytte seg av når man bor i en av ferieboligene.

Men er det et godt alternativ for familieturen - og gir det valuta for pengene?

Egen feriebolig

GOD PLASS: 42 kvadrat inne, stor platting ute, med medfølgende plasstoler og bord. Her ser man bare deler av plattingen. Foto: Kristin Sørdal
GOD PLASS: 42 kvadrat inne, stor platting ute, med medfølgende plasstoler og bord. Her ser man bare deler av plattingen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

For vår test har vi valgt en av overnattingsstedets standard ferieboliger for fire personer, som altså egner seg til to voksne og to barn.

Skallerup har forskjellige ferieboliger i flere standarder og størrelser, i tillegg til leiligheter, så valgmulighetene er mange.

Vår feriebolig var på 42 kvadratmeter og hadde det man trenger for et litt lenger opphold: Stue og kjøkkenløsning i ett, to soverom - ett med dobbeltseng og ett med køyeseng, et lite bad og en stor platting med utemøbler som lå godt skjermet for innsyn fra andre gjester - med unntak av en hare som stakk innom flere ganger som en hyggelig bonus. Det var trådløst nett i boligen, og både sengetøy, håndklær og sluttvask var inkludert i prisen.

KJØKKENKROK: Oppvaskmaskin og kaffetrakter er et pluss. Foto: Kristin Sørdal
KJØKKENKROK: Oppvaskmaskin og kaffetrakter er et pluss. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
SPISEBORD OG STUE: Men sofaen og stolene var litt stusslige. Foto: Kristin Sørdal
SPISEBORD OG STUE: Men sofaen og stolene var litt stusslige. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Kjøkkenet var godt utstyrt med både oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kaffetrakter. Det som er å pirke på, er at badet er ganske lite og dusjen deretter. Vi savnet også en ordentlig sofakrok - møblene her minnet mest om de du finner på venterommet hos tannlegen, og innbød ikke til sofakos.

Alt i alt god et godt alternativ - ikke minst fordi du har muligheten til å lage mat selv, og det er langt bedre plass til en familie på fire i egen bolig enn på et hotellrom.

Stort utvalg av aktiviteter - både innendørs og utendørs

Hvis familien din syns det er morsomt å finne på forskjellige aktiviteter både inne og ute i løpet av ferien, kan vi anbefaler Skallerup. Her er det nemlig bare å liste opp alle aktivitene som er inkludert i prisen for oppholdet:

De har lagt opp til aktiviteter for mange aldersgrupper, dessuten kan du bruke alle fasilitetene også hele den dagen du sjekker ut av ferieboligen.

Inne i overnattingsstedets hovedbygning finner man lekeland, badmintonbaner, ping pong-, air hockey- og fotballbord, svømmebasseng, badstu og badeland med vannsklie. Resorten har også en egen SPA-avdeling, men her må du betale ekstra for å benytte deg av fasilitetene eller behandlingene.

SVØMMEBASSENG: Svømme eller bade? Her er både scømmebasseng og badebasseng, i tillegg til barnebasseng for de aller minste. Foto: Kristin Sørdal
SVØMMEBASSENG: Svømme eller bade? Her er både scømmebasseng og badebasseng, i tillegg til barnebasseng for de aller minste. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
STOR STRAND: Men husk at vind fra vest kan være kjølig. Foto: Kristin Sørdal
STOR STRAND: Men husk at vind fra vest kan være kjølig. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

For de som ønsker å trene, er det et velutstyrt treningssenter - i tillegg til treningsapparater utendørs.

Hotellet arrangerer daglig forskjellige hobbyverksted for barn og voksne, eller du kan komme innom og boltre deg i hobbyutstyret som finnes når det passer deg. De har også en liten kino hvor de daglig viser to barnefilmer og en film for voksne, og bowling - men det betaler du ekstra for.

LEKELAND: Innendørs i hovedbygningen finner du et stort lekeland. Foto: Kristin Sørdal
LEKELAND: Innendørs i hovedbygningen finner du et stort lekeland. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

På uteområdene er det blant annet fotball- og basketballbane og lekeplass, og en dyregård i sykkel- eller gangavstand til ferieboligene. Dessuten har de utleie av alt fra sykler til grill.

DYREGÅRD: Vi fikk hilse på både geiter, esel og høner da vi besøkte Skallerup. Foto: Kristin Sørdal
DYREGÅRD: Vi fikk hilse på både geiter, esel og høner da vi besøkte Skallerup. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Skallerup ligger like ved sjøen og har egen strand, men vær obs på at det kan blåse en del på den danske vestkysten - noe Dinside fikk erfare da vi testet overnattingsstedet og sanden fra stranda føk mellom (og inn i) ørene på oss.

Skal du reise hit, kan det være bedre å ha alle aktivitetsmulighetene som hovedprioritet, og ta eventuelt finvær og strandliv som bonus.

Spise ute eller lage mat selv?

Velger du å bo på Skallerup, kan du enten lage mat selv i ferieboligen, som er praktisk både for økonomien og for eventuelle kresne familiemedlemmer, eller spise ute.

Overnattingsstedet har både kafé og restaurant, og for de som reiser uten barn er en del av restauranten holdt av kun til voksne. Det finnes også «take away»-mat som man kan kjøpe med seg hjem til ferieboligen. Vi prøvde ikke maten, men restauranten var nyoppusset, lys og hyggelig.

HYGGELIG RESTAURANTOMRÅDE: Restauranten på Skallerup er nyoppusset. Foto: Kristin Sørdal
HYGGELIG RESTAURANTOMRÅDE: Restauranten på Skallerup er nyoppusset. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

I hovedbygningen ligger det en egen matbutikk med godt utvalg, som er et pluss når man bor i egen bolig og ønsker å lage mat selv. Prisnivået her var etter det vi kunne se, ikke merkbart høyere enn i andre, danske supermarkeder i samme område.

Beliggenhet

Skallerup ligger på Danmarks vestkyst, som kan bety at det blåser en del fra vest, noe som var ekstra merkbart da vi besøkte overnattingsstedet. Resorten ligger like ved tettstedet Lønstrup, og det tar 30 minutter å kjøre dit fra Hirtshals og 50 minutter fra Fredrikshavn.

Har du tenkt deg til Fårup Sommarland, er det cirka 30 minutters kjøring dit, mens det vil ta rundt tre timer å kjøre til Legoland.

Konklusjon: Mye for pengene

Vi syns Skallerup Seaside Resort absolutt gir valuta for pengene. Ikke minst på grunn av alle aktivitetsmulightene som er inkludert i prisen.

Testresultat

Skallerup Seaside Resort

Mye å finne på, bra badeland, egen feriebolig

Litt stusslig stue i ferieboligen

Du kan bo skjermet i din egen feriebolig, med de fordelene det gir - ikke minst med tanke på egen matlaging. Eller du kan spise på restauranten i hovedbygningen. Når både badeland og lekeland er inkludert i prisen, slipper du ekstrautgifter til dette, som normalt kommer på en del kroner når en familie på fire skal kose seg på ferie.

Vi betalte 1.500 danske kroner for én natt, som tilsvarer 1.907 norske kroner 28. juni, men ved overnatting flere netter koster det mindre per natt. Og da er svært mange aktivitetsmuligheter inkludert - også hele utsjekkingsdagen.

Er du ute etter et sted hvor familien kan gjøre forskjellige aktiviteter som passer både små og store barn og voksne, både inne og ute, er Skallerup definitivt et svært godt alternativ.

Vi sov tre netter på tre forskjellige sovesteder på Gran Canaria. Her ser du hva som ventet oss, og litt om hva vi synes. En mer utfyllende test kommer snart på Dinside.no. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer