Vi hater barn på fly

De fleste av oss misliker små barn som lager lyd under flyturen. Er det egoistisk å tenke slik?

Publisert
Sist oppdatert
En ting er fulle folk og høylytte personer, men ungeskrik har en betydelig skarpere tone, som hos mange "skjærer inn i sjela" og er verre enn det meste annet.


Spebarn på flyturer er åpenbart en sak som engasjerer mange. Da vi for en stund tilbake skrev om en undersøkelse gjort av det amerikanske nettreisesamfunnet TripAdvisor, fikk vi mange sterke meninger i vårt debattforum. Les den opprinnelige artikkelen og se debatten her.

Vi liker ikke barn på fly

Ifølge undersøkelsen til TripAdvisor, mener sju av ti reisende at familier med små barn bør sitte i en egen seksjon av flyet. Hele 13 prosent av de som deltok i spørreundersøkelsen, mente også at flyselskap bør forby foreldre å fly med spedbarn, med mindre det er et nødstilfelle.

Leserne våre ble oppfordret til å stemme på det samme tema i vår artikkel, og resultatet var ikke så forskjellig blant nordmenn. 64 prosent av de 1.800 som stemte, mente at barn og barnefamilier faktisk burte sitte i en avgrenset del av flyet.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer


- Barnefamilier er hjertelig velkommen i våre fly, men vi kan også forstå at folk som flyr ofte ikke vil ha bråkete barn ved siden av seg, sa informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til DinSide da vi spurte ham i sammenheng med TripAdvisor sin undersøkelse.

Informasjonsdirektør i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, sa at det ikke er aktuelt for Norwegian å lage egne seksjoner for familier med barn.

- I dag kan familier velge sete ved bestilling. Vi har derfor ikke egne seksjoner for dette, uttalte hun.

Her finner du gode tips til hvordan du gjør reisen med barn enklere...

Under har vi samlet noen av argumentene for og mot barn i egen barneseksjon på fly. Vi oppfordrer deg til å si din mening i debattforumet under. Dette mener DinSides lesere:

Er nordmenn barnehatere?

"Jeg har aldri likt barn og synes det er en plage å reise hvis det er barn tilstede.
NSB har lenge hatt egne stillevogner og egne familievogner på lengre reiser. Dette bør da flyselskapene også få til. Egen barneavdeling på flyet foran eller bak gardinen kan være en mulighet"

-----------

"Barn som ikke har eget sete, men som sitter på fanget skulle ikke vært lov. Snakk om irriterende for de som sitter foran dette barnet og ikke kan legge ned setet."

-----------

"Som reisende på mange lengre flyturer, må jeg dessverre si meg enig med at unger ikke helt passer inn i en slik reisemåte. Erfaringsmessig har jeg også opplevd at "umulige" barn ombord kan skape en svært amper stemning blant de nærmeste passasjerer som lett kunne utviklet seg til en mer farlig situasjon.

Jeg kan ikke si jeg er spesielt glad i barn, og på mange måter føler jeg at ved å gi uttrykk for dette synet, blir man raskt stemplet som "barnehater".
Det er på en måte ikke tolererbart, det å ikke like barn..."

Respons:
"Skal du forby personer over 190 cm også da? Nei dette blir for dumt. Skal du ha bedre komfort enn andre, får DU betale ekstra. Selv reiser vi alltid på business og trives eksemplarisk godt."

-----------

"Det skulle vært forbudt med unger under 5 år på fly til syden."

-----------

"En ting er fulle folk og høylytte personer, men ungeskrik har en betydelig skarpere tone, som hos mange "skjærer inn i sjela" og er verre enn det meste annet."

----------

"Personlig syns jeg fulle folk, svette og illeluktende mennesker er mye verre en litt gråt fra et barn som ærlig talt ikke vet bedre"

Gruer seg til å fly med barn

"Jeg skal snart ut og fly med barnet mitt, og jeg gruer meg masse.
Hva om babyen min bestemmer seg for å skrike hele turen? Ikke noe gøy å være til plage for andre passasjer. Hvis jeg kunne fått sitte helt bakerst i flyet hadde jeg derfor satt pris på det. Og om det satt andre barnefamilier der, ville det vært bare hyggelig."

-----------

"Jeg synes det er litt ubehagelig å ha min sønn på nå snart to med på fly, for jeg bekymrer meg sånn for at han skal grine og være vanskelig - jeg vil ikke være til sjenanse for de andre passasjerene!"

Respons:
"Kanskje noe å tenke på? Fylle flyet slik at barnefamilier sitter bakerst og voksne forrest. I midten der de to møtes kan det selvsagt bli litt plagsomt, men man slipper i hvert fall urolige barn jevnt fordelt i hele flyet, så færre passasjerer blir plaget enn om man setter ungene litt her og litt der?"

-----------

"Vi er utestasjonert i Asia og flyr derfor i hvert fall en gang hver vei per år. Jeg hadde DIGGET å få egen barneavdeling på flyet, det hadde gjort livet mitt MYE lettere! Kanskje til og med egne barnefilmer og mat tilrettelagt for barn?"

-----------

"Disse utrolig negative debattinnleggene er rett og slett tragiske. Jeg visste at mange nordmenn er egoistiske trangsynte sytere men at det var SÅ gale fatt, hadde ikke jeg engang trodd! Det bekrefter mine mistanker om folket "mitt"

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer