Norgesferie:

- Vi jubler over julestemning i juli

Her bruker nordmenn årets feriepenger.

- Vi jubler over julestemning i juli
Publisert
Sist oppdatert

Det er turistbonanza i Sommer-Norge. Og nå jubler man over at norske turister endelig er tilbake for fullt.

Turistbygda Geiranger i Møre og Romsdal fryktet reiselivskollaps da den internasjonale cruiseturismen forsvant sist sommer. Men nå går det mot en ny rekordsommer i bygda til tross for fraværet av internasjonale gjester.

Og Geiranger er stedet hvor norske turister bruker mest penger per turist.

Dette viser analysetall fra DNB som viser norske turisters sommerforbruk (uke 25-27) basert på kortbruk.

Julestemning

- Dette er noe vi virkelig gleder oss over. Jeg har snakket med flere forretningsdrivende som forteller om rekordomsetning. Det er den reneste julestemningen i butikkene. Og det jubler vi over, sier ordfører i Stranda kommune, Jan Ove Tryggestad til Dinside.

En rekke av reiselivsbedriftene Geiranger har valgt i stå utenfor destinasjonsselskapene som markedsfører reiselivet i Møre og Romsdal, uten at det ser ut til å dempe attraksjonskraften av de grunn. Snarere tvert i mot.

- Det er veldig mye folk i gatene både i bygda Hellesylt og Geiranger. Med god omsetning og god stemning. Vi er veldig takknemlige for at så mange nordmenn legger turen til oss i sommer. Dette kan være redningen for mange bedrifter, fortsetter Tryggestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer