Vi kan vente oss dyrere flybilletter

Flyselskapene har ikke råd til priskrig.

På kort sikt kan vi vente oss dyrere billetter. Flyselskapene har rett og slett ikke råd til en priskrig. Foto: Colourbox
På kort sikt kan vi vente oss dyrere billetter. Flyselskapene har rett og slett ikke råd til en priskrig. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finanskrisen har allerede fått store konsekvenser for reiselivsbransjen. Ferien er noe av det første som ryker når nordmenn strammer livreima.

Også bedriftene reduserer antall forretningsreiser og velger billigere flybilletter og hoteller for å spare kostnader.

Resultatet av dette er at hotellprisene i Norge vil flate ut, etter flere år med ganske kraftig prisstigning.

Det er HRG Nordic som konkluderer med dette etter at de har gjennomført en undersøkelse for å sjekke prisutviklingen neste år.

Flybillettene blir dyrere

I motsetning til hotellprisene, som blir stående på stedet hvil, mener HRG Nordic at flybilletter kan bli enda dyrere på kort sikt. Grunnen til dette, er at fly blir satt på bakken for å forsøke å unngå overkapasitet i markedet.

- Men fortsatt er det usikkerheten som er det eneste sikre innen disse to sektorene, sier markedsdirektør i HRG Nordic Simen A. Johannessen i en pressemelding.

Færre flyr

En rekke flyselskaper har allerede gått dukken som følge av de høye drivstoffprisene i sommer, og selvsagt finanskrisen som rammet i høst. Den globale passasjertrafikken falt med 2,9 prosent i september 2008 i forhold til september 2007, og kapasitetsutnyttelsen falt 4,4 prosentpoeng til 74,8 prisent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.