Vi pristester fornøyelsesparkene

PRISSAMMENLIKNING: Vi har sjekket prisene hos 35 badeland, familie- og fornøyelsesparker i Norge, Sverige, Danmark og Finland. En familie på fire kan risikere å måtte betale inntil 1.292 kroner for en dags moro. Men den samme familien kan også slippe med 133 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

    Dyrest: Liseberg, Sverige: 1.292 kronerBilligst: Högholmen dyrepark, Finland: 133 kroner

Norske Tusenfryd er tredje dyreste park i denne sammenlikningen, etter svenskenes Liseberg og danskenes Dyrehavsbakken. I den andre enden av listen, altså den billigste og hyggeligste enden, finner vi Fyrishov badeland i Sverige på en annenplass etter den finske dyreparken, og norske Vassfaret Bjørnepark.

>> Klikk her for å se hele prislisten

Dyreparkene billigst

Som du vil se av listen, har vi priser både fra dyreparker, badeland, familie- og fornøyelsesparker. Dyreparkene og familieparkene ligger stort sett i den billigere enden av listen, og fornøyelsesparkene ligger i den dyrere enden. I midten ligger badelandene. Merk imidlertid at Dyreparken i Kristiansand og Kolmården Dyrepark i Sverige er dyrere enn de fleste andre dyreparkene i sammenlikningen.

Om bakgrunnen for totalprisene

Vi har sammenliknet prisene for en familie på fire bestående av mor og far og to barn på ti og 12 år. Det er mange av fornøyelsesparkene som har høydegrenser fremfor aldersegrenser. Det er selvsagt stor forskjell på barns høyde selv om de er på samme alder, men vi har tatt utgangspunkt i det man regner for gjennomsnittshøyde på barn i den alderen. En tiåring er gjennomsnittlig 140 centimeter, og en tolvåring er 152 centimeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.