Vi pristester turistnorge

Å være turist i Norge kan gjøres billig eller dyrt: Her er priser på 20 populære turistattraksjoner i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Vi pristester turistnorge

 1. Her er prisene

Vi pristester turistnorge

 1. Her er prisene


Det kan gjøres billig og det kan gjøres dyrt. Skal du utforske typiske barneattraksjoner, må du regne med å punge ut. Selv om de fleste naturattraksjoner og museer er rimelig underholdning, kan du også måtte regne med å betale dyrt her.

Skroll ned for mer.


Vi har prissjekket 20 populære norske turistattraksjoner. Ti av disse er de best besøkte turistattraksjonene i Norge. De resterende ti attraksjonene finner vi også på listene over de best besøkte turistattraksjonene i Norge, men da lenger ned på listene.

Tusenfryd er dyrest. Her fornøyelsesparkens ferskeste tilskudd; Supersplash.
Tusenfryd er dyrest. Her fornøyelsesparkens ferskeste tilskudd; Supersplash. Vis mer


Prisene

I tabellen, som du kommer til ved å klikke her, finner du adgangspriser for voksne og barn, samt totalprisen for en familie på fire bestående av to voksne og to barn. Totalprisen er to voksenbilletter og to barnebilletter, eller familiebilletter dersom attraksjonen tilbyr dette.

Dyrest

Av de 20 attraksjonene vi har prissjekket, er fornøyelsesparken Tusenfryd den dyreste familieopplevelsen. I høysesong må en familie på fire ut med 900 kroner i inngangspenger, dersom alle barna er i alder hvor de må betale barnebillett. Nest dyreste attraksjon er Dyreparken i Kristiansand, hvor familien må punge ut med 840 kroner for en hel dag i dyreriket.

Hver sommer kan vi lese om de forferdelige prisene på Nordkapp. Billettutgiftene til Nordkapphallen for en familie på fire er på 370 kroner, men dersom vi inkluderer utgifter til Fatima-tunnelen, som du må gjennom for å komme deg til Nordkapphallen, kommer kostnadene for en familie på fire seg på 834 kroner. Dermed havner naturattraksjonen og museet på Nordkapp på en god tredjeplass over de dyreste attraksjonene i vår pristest. Og ingen kan vel påstå at Nordkapp-opplevelsene vil holde barna i ånde like lenge og godt som en tur på Tusenfryd eller Dyreparken i Kristiansand …

Vigelandsanlegget er en av våre populære gratisattraksjoner.
Vigelandsanlegget er en av våre populære gratisattraksjoner. Vis mer


Billigst

Men det er ikke alle turistattraksjoner som krever tusenlapper. Flere av de best besøkte turistattraksjonene i Norge er faktisk gratis; både Vigelandsanlegget, Hadeland Glassverk, Vøringsfossen, Trollstigen og Atlanterhavsveien er gratisopplevelser. Av attraksjoner for en hundrings eller mindre for hele familien, kan vi foreslå Polarsirkelsenteret på Polarsirkelen, Holmenkollen med skimuseet og hopptårnet, Fram-museet, Kon-Tiki museet eller Vikingskiphuset i Oslo.

 • Se alle prisene i prisoversikten.
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer