DFDS Oslo-København

Vi tester Danskebåten

Maten, lugaren, fasilitetene og shoppingen. Vi har testet Danskebåten fra Oslo til København.

BAD DEG TIL KØBENHAVN: På Danskebåten Oslo-København kan du både bade og boble deg i frisk luft på akterenden. Men skal du ha plass i boblebassenget bør du kanskje vurdere å boarde tidligere enn oss; da vi kom var det allerede fullt. Foto: Kristin Sørdal
BAD DEG TIL KØBENHAVN: På Danskebåten Oslo-København kan du både bade og boble deg i frisk luft på akterenden. Men skal du ha plass i boblebassenget bør du kanskje vurdere å boarde tidligere enn oss; da vi kom var det allerede fullt. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Du har flere muligheter dersom du skal til Danmark med båt - men reiser du fra Norge, går nesten alle båtene til Jylland. Det er kun DFDS som tar deg fra Oslo til den danske hovedstaden.

Vi har tidligere testet danskebåtene til Stena Line og Color Line, som går mellom Frederikshavn, Hirtshals og Norge. Hvilke av disse som er det beste valget, kan du se i denne danskebåt-testen.

Nå har vi reist med DFDS-danskebåten fra Oslo til København for å vurdere alt fra fasiliteter, underholdning, lugarer, shopping og mat.

Og ja, vi kan vel med sikkerhet si at dersom du skal på en opplevelsestur med en av danskebåtene, så vinner DFDS i kampen mellom Stena Line og Color Line - ganske overbevisende.

MYE BRA MAT: Vi liker at det er mange ulike restauranter om bord, for ulike preferanser. I den italienske restauranten synes vi du får mye for pengene - og spesielt pizzaen smaker bra. Foto: Kristin Sørdal
MYE BRA MAT: Vi liker at det er mange ulike restauranter om bord, for ulike preferanser. I den italienske restauranten synes vi du får mye for pengene - og spesielt pizzaen smaker bra. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Maten

Det er mange steder å velge mellom, om du tenker å spise om bord - og det er det godt mulig du må gjøre, ettersom båten går allerede klokka 17. Det som er så bra med Køben-båten er at du har alt fra lettere servering i kafeen, til italiensk, bufférestaurant, biffrestaurant og à la carte restaurant - hvor de to sistnevnte har faste menyer med flere retter.

Her er det rett og slett noe for enhver smak og i ulike prisklasser - så for utvalg og variasjon er det uten tvil terningkast 6.

Vi har tidligere skrevet mer detaljert om maten på noen av restaurantene som vi har testet om bord, og der kan du lese mer om hva vi synes om maten på tre av spisestedene samt vår anbefaling til hva du bør spise.

Alle prisene om bord er i danske kroner, og med kursen på danskekrona som i august har ligget på nærmere 134 kroner, gjør det sitt til at prisnivået på mat om bord kan være ganske høyt. Men for all del: Vi spiste mye god mat, og kan anbefale både buffeten, pizzaen på den italienske restauranten og noe av den lettere serveringa i kafeen.

Også frokostbuffeten er av god kvalitet - men tenker du å spise frokost og/eller middagsbuffé så husk at det er billigere å bestille dette før avreise.

Alt i alt gir vi maten terningkast 5

EN AV HOVEDATTRAKSJONENE? Taxfreeshopping er et must for mange på tur med danskebåten. Foto: Kristin Sørdal
EN AV HOVEDATTRAKSJONENE? Taxfreeshopping er et must for mange på tur med danskebåten. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Shoppingen

For mange er danskebåten også ensbetydende med taxfreeshopping. Og ja, butikken på DFDS-danskebåten er både innholdsrik og med muligheter for gode tilbud.

På butikken kan du handle både klær, vesker, smykker, klokker og interiørvarer - i tillegg til godterier, alkohol og tobakk.

Det er godt mulig å gjøre veldig gode kjøp på en del ting der, for eksempel fant vi gode priser på en del dansk interiørdesign.

Taxfreebutikken på DFDS slo prisene både i stormagasinene i København og i Norge, på interiørvarer fra danske Lucie Kaas, Kähler, Royal Copenhagen, Kay Bojesen og Georg Jensen.

Når det kommer til alkohol og godteri, skal du imidlertid holde tunga rett i munnen, for her vil det variere hvorvidt det er gunstigere å handle varen på båten - eller om du heller bør handle på land i Danmark. Likør og sprit er generelt sett billigere om bord enn i danske butikker (og selvsagt billigere enn i Norge …), mens du godt kan finne vel så gode priser på vin i danske supermarkeder, som om bord. Men ja, også for vin gjelder det at det uansett nesten alltid er billigere på båten enn på polet.

Godteri er stort set billigere på båten enn i Norge - men også der er det faktisk mye som er billigere i danske butikker.

ER DET BILLIGERE? Vi fant både veldig gode kleskupp, men også noen ikke like gode priser i forhold til pris på land. Foto: Kristin Sørdal
ER DET BILLIGERE? Vi fant både veldig gode kleskupp, men også noen ikke like gode priser i forhold til pris på land. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Er du ute etter kleskupp, bør du vite hva ting koster på land før du handler. Vi sjekket prisene på noen tilfeldig valgte produkter - og fant både eksempler på undertøy som var billigere på land enn til sjøs - men også merkejakker til en veldig god pris.

Alt i alt synes vi shoppingen står til en 6-er på terningen.

BAR PÅ BAR: Det er mange ulike barer og serveringssteder om bord - men vi savner mer steder å sitte for de som ikke er interessert i å kjøpe drikke eller mat. Foto: Berit B. Njarga
BAR PÅ BAR: Det er mange ulike barer og serveringssteder om bord - men vi savner mer steder å sitte for de som ikke er interessert i å kjøpe drikke eller mat. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Underholdningen og fasilitetene

Når du er ferdig med å spise og shoppe, er du kanskje klar for å slappe av eller finne på noe gøy. Dersom du er ute etter å gå på bar, har du mange muligheter. Tenker du å kjøpe noe å drikke, koster det cirka 120-133 kroner (prisene om bord er i danske kroner, og glass med vin koster ca. 90-100 dkk) for et glass vin, cirka 67 kroner for en øl og 40 kroner for en brus.

Da vi reiste med Pearl Seaways var det god stemning og mye folk i nattklubben, som kunne friste med levende musikk og folksomt dansegulv. Absolutt stedet for å tilbringe kvelden for mange.

For barna er nok bassenget populært, men det skal sies at det ikke er stort og heller ikke spesielt lyst der inne. Men det er også et basseng og et boblebad på akterenden av båten - og sistnevnte var full allerede før skipet la fra kai.

Ved bassenget er det også en spa-avdeling med ulike massasje- og ansiktsbehandlinger. 25 minutter velværemassasje koster rundt 460 kroner.

Men øvrige lekeområder for barna er litt stusslige etter vår mening; kun et lite lekeområde ved kafeen for de minste - og et par steder med film og spillautomater.

FOR BARNA: Ja, det er film og noen spilleautomater i tillegg til bassenget, men det er ikke veldig spennende. Foto: Kristin Sørdal
FOR BARNA: Ja, det er film og noen spilleautomater i tillegg til bassenget, men det er ikke veldig spennende. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Vi savner også steder å oppholde seg for dem som ikke vil sitte i baren, nattklubben eller restaurantene. Er det ikke vær til å sitte på dekk, er det egentlig ingen steder å sitte om man vil spille kort, lese eller bare slappe av - annet enn på lugaren.

TOPP STEMNING: Nattklubben er definitivt stedet å henge på kvelden, med livemusikk og god stemning på dansegulvet. Foto: Kristin Sørdal
TOPP STEMNING: Nattklubben er definitivt stedet å henge på kvelden, med livemusikk og god stemning på dansegulvet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Totalt sett god stemning på nattklubb og bar, men litt lite å gjøre ellers for både deg og ungene, om dere ikke er klar for bar eller bading. Terningkast 4.

FINT Å HENGE PÅ COMMODORE: God plass, mye lys og sitteplasser for avslapping gjør overfarten enda bedre. Foto: Kristin Sørdal
FINT Å HENGE PÅ COMMODORE: God plass, mye lys og sitteplasser for avslapping gjør overfarten enda bedre. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Lugaren

Du har selvsagt mange ulike lugarklasser å velge blant, fra enkle innvendige økonomiklasselugarer med køyesenger til større lugarer med vindu, sittegruppe og dobbeltseng. Prisene varierer selvsagt med både sesong og lugarklasse, men for en reise midtuke i september varierer prisene fra rundt 1200 kroner for innvendig økonomiklasselugar for to personer til drøye 5200 kroner for en Commodore de Luxe-lugar, tur-retur.

Vi har testet ut å reise med en vanlig Commodore-lugar med dobbeltseng - og er veldig fornøyd med både seng, at vi hadde mange store vindu, at det var både vann og sprudlevann inkludert, samt gratis wifi og fantastisk frokost i rolige lokaler separat fra den vanlige frokostbuffeten.

Det eneste som er kjipt med lugaren, er badet. Men et lugarbad på båten blir kanskje ikke freshere enn det trange badet med dusjforheng som vi kjenner fra alle våre båtreiser, uansett rederi.

Alt i alt synes vi lugaren leverer - til terningkast 5.

TERNINGKAST 5: Alt i alt lander vi på terningkast 5 til DFDS Oslo-Københavnbåten. Det er mye å like. Foto: Berit B. Njarga
TERNINGKAST 5: Alt i alt lander vi på terningkast 5 til DFDS Oslo-Københavnbåten. Det er mye å like. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Dette er best med danskebåten

Vi nevnte innledningsvis at vi tidligere har testet ut både Stena Line Frederikshavn-Oslo og Color Line fra Larvik til Hirtshals. DFDS skiller seg fra disse ved at du må reise på natta og betale for lugar, mens du kan reiser på dagen med Color Line og med Stena Line fra Danmark til Oslo, dog ikke Oslo-Frederikshavn, da det er nattseiling.

Er du ute etter nattseiling, er DFDS desidert det beste valget: Det er mange flere restauranter og barer å velge mellom, det er god kvalitet på maten, det er svømmebasseng som barna (og voksne) kan bruke og shoppingen er bra.

Med to 5-ere, en 4-er og en 6-er blir det totalt en 5-er på hele båtopplevelsen med DFDS. Vår desiderte favoritt om vi skal tilbringe en natt til sjøs med kurs mot Danmark.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer