Vi tester ruteplanleggere

TEST: Ruteplanleggerne er en uvurderlig hjelp til å planlegge bilferien eller rett og slett for å finne fram. Vi satt ti ruteplanleggingstjenester under lupen, og funnet at det er store forskjeller på hvor mye til hjelp de er. Vi fører deg rett til de beste.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet ti ruteplanleggere på nett, som alle er gratis og som du ikke behøver å registrere deg for å bruke. Vi har testet tre norske tjenester og sju utenlandske.

Store forskjeller

Det er stor forskjell på de forskjellige tjenestene, og det varierer svært til hvor stor hjelp de enkelte er. Mens noen ikke finner veien i det hele tatt, er det andre som kan hjelpe deg med rutebeskrivelser ned til minste detalj, og endog spore opp turistattraksjoner, bensinstasjoner, campingplasser og mye annet langs veien eller på destinasjonen. De kan fortelle deg hvor mye utgifter du må regne med til drivstoff, bompenger, overnatting med mer.

Vi har vurdert alle tjenestene opp mot hverandre, og kaster terninger fra 1 til 5+.

Du forventer kanskje å finne den beste tjenesten for norske veier hos en norsk tjeneste? Da bør du tenke om igjen. To av de tre norske tjenestene ville ha oss til å kjøre en vei som ikke ville ha ført oss til destinasjonsadressen, og den siste av de norske fant ikke engang gateadressen. Men heldigvis: Flere av de utenlandske tjenestene imponerte også her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer