Vi tester skibriller

DinSide testet et utvalg av årets skibriller. Få tips til de rette brillene for deg under.

Publisert
Sist oppdatert

Om du er nybegynner eller proff alpinist, vil gode alpinbriller beskytte øynene både mot sola og hvis du faller. Dessuten vil gode briller hjelpe deg med å se konturer tydeligere og å lese forholdene i bakken bedre. Og de skal holde seg på plass, ikke minst.

Av de 10 forskjellige brillene vi testet fikk vi noen overraskende resultater. Det var ikke de dyreste brillene som gikk til topps på alle områder. Klikk deg gjennom bildespesialen og les kommentarer til de forskjellige brillene og hvordan panelet har vurdert dem.

Merk at de ti brillene vi har testet bare er et lite utvalg av skibrillene som er tilgjengelige på markedet.

Kriteriene:

Hvert enkelt leverandør er representert med sine dyreste og billigste briller med standard glass bestemt av leverandøren. Dette kan føre til at enkelte av brillene ikke hadde optimale glass på testdagen med tanke på glass og lyskontraster. Pris ble ikke oppgitt for testpanelet før testen. Panelet bestod av seks personer - tre kvinner og tre menn.

Her ser du resultatene. Se tabellen i bunn for prisinfo og delkarakterer:

Egenskapene som ble bedømt er kun fra praktisk test, og ikke laboratorium. Delkarakterene er gitt på en skala fra 1 til 5, der 5 er best. Også halve delkarakterer er tatt med for bedre å vise forskjellene på produktene i testen. Delkarakterene er til slutt regnet om til en totalkarakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer