Vi tester verdensatlas

Atlas er gjerne dyrt og en stor investering. Vi har vurdert åtte atlas fra 229 til 798 kroner, og gir deg vurderingene av alle og fasiten på hvilket vi liker best.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har vurdert åtte atlas fra syv forlag. Vi har vurdert de mestselgende atlasene med norsk tekst i flere prisklasser, samt et engelskspråklig atlas som selger tradisjonelt godt - og to nykommere som har vært på det norske markedet i kun en måneds tid.

Vi har kikket, bladd og løftet mangfoldige kilo med kart og verdensfakta i denne testen. I vurderingene har vi lagt vekt på utseende, hvor tydelige kartene er, hvor lett det er å finne fram, antall kartblad, antall oppslagsord, hvor oppdatert kartene og informasjonen i atlaset ellers er, og pris.

Når du velger

Vi har gitt en vurdering av de enkelte atlasene og sier hvilket av disse atlasene vi synes er det beste kjøpet. Men det er ikke sikkert at dette er det beste kjøpet for deg. Det avhenger selvsagt av hvem som skal bruke det, og til hva.

Viktig når du velger atlas er også å tenke på hva slags behov du har. Og skal du først investere i et atlas er det jo greit at det er noenlunde detaljert og oppdatert. For mange er utseendet og tyngden også et viktig aspekt; du skal virkelig kjenne vekten av atlaset når du sitter med det i hendene, og det skal være så stort at du må sette deg ned for å bla i det. Er det en gave til familien, er det selvsagt også hyggelig at det er stort nok til at flere kan titte i det sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.