Vi har vurdert åtte atlas fra syv forlag. Vi har vurdert de mestselgende atlasene med norsk tekst i flere prisklasser, samt et engelskspråklig atlas som selger tradisjonelt godt - og to nykommere som har vært på det norske markedet i kun en måneds tid.
Vi har kikket, bladd og løftet mangfoldige kilo med kart og verdensfakta i denne testen. I vurderingene har vi lagt vekt på utseende, hvor tydelige kartene er, hvor lett det er å finne fram, antall kartblad, antall oppslagsord, hvor oppdatert kartene og informasjonen i atlaset ellers er, og pris.
Når du velger
Vi har gitt en vurdering av de enkelte atlasene og sier hvilket av disse atlasene vi synes er det beste kjøpet. Men det er ikke sikkert at dette er det beste kjøpet for deg. Det avhenger selvsagt av hvem som skal bruke det, og til hva.
Viktig når du velger atlas er også å tenke på hva slags behov du har. Og skal du først investere i et atlas er det jo greit at det er noenlunde detaljert og oppdatert. For mange er utseendet og tyngden også et viktig aspekt; du skal virkelig kjenne vekten av atlaset når du sitter med det i hendene, og det skal være så stort at du må sette deg ned for å bla i det. Er det en gave til familien, er det selvsagt også hyggelig at det er stort nok til at flere kan titte i det sammen.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger