Vi tok med 25 tonn væske i sikkerhetskontrollen

Gardermoen (NTB): Vi drar nisselua nedover ørene og hører ikke etter. Resultatet er at vi fortsatt tar med oss vann, sprit, parfyme og krem gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassene, selv om det ble forbudt for snart to år siden.

Publisert
Sist oppdatert

I første halvår i år måtte vaktene i sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn Gardermoen ta fra oss til sammen 25 tonn væske. Det er bare ett tonn mindre enn det som ble beslaglagt første halvår etter at forbudet ble innført i november 2006, skriver Aftenposten.

Flyplassens informasjonssjef Jo Kobro er oppgitt over at folk ikke lærer.

- Når vi vet at over 90 prosent av de reisende sier de kjenner til regelverket i sikkerhetskontrollen, er jeg skuffet. Verken vi som tar fra folk vin og parfyme eller de som må gi det fra seg, er glade for dette, sier Kobro.

Han tror problemet skyldes forglemmelse.

- Når folk pakker, tenker de ikke på at toalettmappen bør sjekkes inn sammen med resten av bagasjen, sier Kobro.

Avkledd for sikkerhets skyld

Blir ødelagt

Hver dag må folk sette igjen mellom 45 og 60 flasker sprit, vin, øl, konjakk eller likør på Gardermoen. I tillegg kommer et hundretall vannflasker og diverse kremer og parfymer. Leketøy som ligner på farlige gjenstander blir også beslaglagt. Alt som sikkerhetsvaktene tar fra deg, blir ødelagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer