- Vi tror disse går konk

Veddet på hvilke flyselskaper som skal gå dukken.

Publisert
Sist oppdatert

Hvilket flyselskap ryker neste gang?

Det er sitat fra en reklame for det irske bookmakerselsapet Paddy Power. (En reklame som faktisk ble stoppet av irske myndigheter.)

I listen som består av 11 selskaper, har bookmakerne mest tro på at British Airways, EasyJet, Ryanair og Virgin vil overleve. 100 til 1 var oddsen for at et av disse selskapene er det neste som går overende.

Les også: - Jeg skjemmes over å ha jobbet hos Sterling

Av selskapene de fleste sannsyligvis har hørt om før, er SAS-eide Spanair det som ligger dårligst an. Air Berlin har heller ingen høy ranking. SAS og Norwegian står ikke på oddslisten.

Hva skal du gjøre?

I finansielt urolige tider, risikerer du at selskapet du har bestilt hos går konkurs. Sist rammet det en del nordmenn som var på reise med Sterling, eller hadde bestilt billetter med dette selskapet.

Les også: Råd om du blir berørt av flykonkurs

  1. Går flyselskapet konkurs og du har betalt med kort, ta umiddelbart kontakt med banken din eller kredittkortutsteder, for å sjekke om det er mulig å stoppe utbetalingen.
  2. Går charterselskapet konkurs, skal du være dekket dersom de er medlemmer av reisegarantifondet.
  3. Vanlige reiseforsikringer dekker normalt ikke kostnader ved konkurser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer