Vi venter et halvt århundre

IATA melder at flyforsinkelser i år vil koste passasjerene mer enn fire milliarder Euro, og at tiden tapt tilsvarer mer enn et halvt århundre.

På bakken? Flyforsinkelser koster flesk og tar tid!
På bakken? Flyforsinkelser koster flesk og tar tid! Vis mer
Publisert

Det går alltid et fly. Faktisk stemmer dette så godt at det også alltid er forsinkelser. I alle fall svært ofte. Luftrommet over Europa tetner mer og mer til, og de forskjellige flyplassene er ikke i stand til å ta unna trafikken. I tillegg kjører flyselskapene så tett program at den minste lille forsinkelse ett sted raskt forplanter seg til andre destinasjoner og ruter.

Store penger

Disse forsinkelsene er irriterende for deg som er passasjer. Å sitte på flyplassen fordi flyet er forsinket, og å komme for sent frem til reisemålet er både slitsomt og kjedelig. Og ikke nok med det: Det koster dyrt. Transportministrene i de 38 landene som er medlem av organisasjonen for sivil luftfart i Europa (ECAC) har regnet ut at verditapet for passasjerene kommer opp i hele 33 milliarder kroner bare for dette året. Det er mer enn tre ganger kostnaden for Gardermobanen…

Det er ikke bare for passasjerene tapt tid betyr penger. Også flyselskapene taper kroner på dette. Beløpet er beregnet til å være i samme størrelsesorden passasjerenes tap.

Tusenvis av timer

IATA (International Air Transport Association) melder at europeiske flypassasjerer samlet vil oppleve mer enn 27 millioner minutter med forsinkelser. Det betyr at passasjerene vil vente eller komme for sent i nesten 19.000 døgn til sammen! Mer enn 51 års samlet venting på fly bare i løpet av år 2000 på grunn av forsinkelser. Det er ikke merkelig at kostnaden blir stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer