Victor taper med SAS

Statsråd Victor Norman flyr i motvind, og velger bort Norwegian på de fleste av sine reiser, i strid med egne instrukser til ansatte i staten. Hva kan han tape på det?

Publisert
Sist oppdatert
Victor flyr i motvind. Foto: Bjørn Sigurdsøn/
SMK/Regjeringen Foto: Bjørn Sigurdsøn/SMK/Regjeringen
Victor flyr i motvind. Foto: Bjørn Sigurdsøn/
SMK/Regjeringen
Foto: Bjørn Sigurdsøn/SMK/Regjeringen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Av 61 tjenestereiser statsråd Victor Norman har utført, har kun tre gått med Norwegian, selskapet ministeren utså som førstevalg for statsansatte på tjenestereiser. Det melder TV2 - Nettavisen. Norman arbeider i Oslo, men bor i Bergen, og Oslo - Bergen er ruten statsråden har benyttet seg av oftest. Dette er en rute der begge selskap har rikelig med avganger, og der det burde være mulig å finne passende reiser både med SAS og Norwegian.

Norwegian vinner pristesten

For å se om vi vil velge som statsråden, har vi lett etter reiser hos SAS og Norwegian mellom Oslo og Bergen. Vi har valgt oss ti forskjellige datoer for tur-returreiser i november, desember og januar. Ingen går tur-retur på en dag, noen går midt i uka og noen går i eller rundt helgene. En er også lagt til dagene rundt julehøytiden. Vi har valgt tilfeldige flyavganger disse dagene. Begge selskap har flere avganger hver dag i begge retninger.

Av våre ti stikkprøver, vinner Norwegian lavprisseieren i alle tilfellene. Enkelte ganger kun med småpenger (12 kroner), men andre ganger med relativt store summer (1.334 kroner på det meste).

 • Billigst mellom Oslo og Bergen
 • Om månedene forut har vist samme prismønster, burde antakeligvis bildet for Normans tjenestereiser sett helt annerledes gitt at billigste selskap bør velges. Det synes også å være tilfellet uansett om det er kort eller lang tid frem til avgang. Begge selskaper har stort sett høyere priser når det er kort tid til avgang, og rundt juledagene, men våre testdatoer gir likevel prisseier til Norwegian også i disse tilfellene.

  Merk!

  Norwegian vinner vår pristest mellom Oslo og Bergen. Foto: Norwegian
  Norwegian vinner vår pristest mellom Oslo og Bergen. Foto: Norwegian Vis mer

  Flyvalg

  Hva er viktigst for deg når du skal kjøpe flybilletter? (Avsluttet)
  Pris(71%) 473
  Fleksibilitet(13%) 88
  Tilgjengelighet(10%) 69
  Bonusordninger(6%) 37
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Vi kan ikke vite sikkert om Norman har spart eller tjent på å velge SAS. Det kan jo være han har vært flink og heldig, og funnet billigere billetter hos SAS enn det vi har, og at avtalen med Norwegian ikke gir like gunstige priser som vi har funnet nå. Det kan også være at Norman har hatt behov for mer fleksible billetter som av en eller annen grunn har vært billigst hos SAS. Vi har konsekvent lett etter billigste alternativ, noe som gjerne også betyr betaling lang tid i forveien og liten grad av mulighet til å endre datoer og klokkeslett. Dette er imidlertid regelen for begge selskapene.

  Våre lille pristest viser klart at det for de flestes del må vise seg vanskelig å velge SAS fremfor Norwegian mellom Oslo og Bergen, om rene budsjetthensyn legges til grunn. Uansett når man bestiller og hvor lang tid det er frem til avreise.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer