Videre til Tyskland, Frankrike og England

Tre land - en bataljon av fornøyelser.

Publisert
Sist oppdatert

Tyskland

Autostadt i Wolfsburg er en av Tysklands største turistattraksjoner. «Byen» er bygget av Volkswagen-konsernet som et opplevelses- og kompetansesentrum. Fritidsparken Heide-Park i Soltau mellom Hamburg og Hannover frister nordmenn på vei sørover i Tyskland med fartsattraksjoner, spill og spenning.

Det østlige Tyskland har fått sin første temapark - Belantis Welt - sør for Leipzig. Her blir barn og voksne invitert til historiske reiser gjennom tiden, blant annet gjennom «Faraoenes Dal» der det gamle Egypt viser seg, og langs «Gudenes strand» der man møter det antikke greske.

Og ikke glem Europa-Park utenfor Freiburg i det sørvestlige hjørnet av Tyskland mot Frankrike. Her skjer det alltid noe nytt for de yngste.

Frankrike

Disneyland utenfor Paris har plassert seg som en solid familieattraksjon i Frankrike, og i år er det spesielt to eventyr som skal trekke store og små til parken - «Løvenes Konge» og «Peter Pan». En tredje attraksjon denne sommer er fotballskole for de yngste i regi av Manchester United!

Et annet sted i temaparken kan man bli nærmere kjent med hvordan science fiction-filmen «Armageddon» ble laget, og det er også mulighet for å få seg en tur med berg-og-dal-banen «Rock'n Roll Coaster» - med lydbilde kreert av heavy-metallgruppen Aerosmith.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer