Vidunderlige Garden Route

Vi lar oss lokke av utsikten langs Sør-Afrikas vakre Garden Route.

Wilderness strand. Photocourtesy: South African Tourism Foto: South African Tourism
Wilderness strand. Photocourtesy: South African Tourism Foto: South African Tourism Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et svalt belte langs Sør-Afrikas lange kyst har fått navnet Garden Route. Strekningen ligger mellom Cape Town i vest og Port Elizabeth i øst. Med en foldet fjellkjede i ryggen, og vannvittige strender mot havet danner dette området et av de mest besøkte strekninger for turister til Sør-Afrika. Her kan du velge blant utallige overnattingstilbud, og ta for deg av dette vakre landskapet.

 • Se Garden Route i bilder
 • Skroll ned for mer.

  Klimaet er behagelig store deler av året. Det regner jevnt, men helst om natten. Og dermed opprettholdes også det grønne landskapet.

  Noen stoppesteder underveis

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Mossel Bay: Nærmest en søvnig småby, mer enn et fasjonabelt feriested. Byen ligger på en klippe som heller ned mot en trygg havn og en nordvendt strand.

  Plettenberg Bay: En enorm, hesteskoformet bukt som er regnet for et av de mest glamorøse og vakre stoppestedene langs ruten. Stedet består for øvrig bare av en gate med restauranter, kafeer og butikker. Utenfor stranden vil du kunne se hvaler mellom juli og oktober. Delfiner er også et vanlig syn i området. Like i nærheten finner du også verdens høyeste strikkhoppested, Bloukrans River Bridge.

  Wilderness: Et vakkert område med elver, sjøer, våtmarker, fjell, skog og strand. Veien går langs en smal stripe mellom det indiske hav og en rekke av sjøer som etter sagnet skal være bebodd av havfruer. Det tilsier faktisk gamle hulemalerier fra de opprinnelige innbyggerne i området.

  George: En stor by som ligger på et kystplatå, åtte kilometer fra kysten. Dette er endestasjon for en av verdens mest sagnomsuste togreiser, Outeniqua Choo Tjoe, en tre timers tur betjent av et gammelt damplokomotiv.

  Natures Valley: Den store kløften som elven Groot har gravd ut, ble en utfordring for de som skulle bygge vei i området. Resultatet kan du fryde deg over, med hårnålssvinger og utsiktspunkter i masser både på vei ned til elven, og opp igjen på den andre siden. Elven danner den vestlige grensen av Tsitsikamma-skogen og Coastal nasjonalpark.

  Knysna: Ved en varm lagune ligger Krysna. Følg veien til fjelltoppen eastern Head, og nyt solnedgangen. Dette er Outeniqua Choo Tjoes andre endestasjon.

  Du kan ri på strutser i Sør-Afrika. Photocourtesy: South African Tourism Foto: South African Tourism
  Du kan ri på strutser i Sør-Afrika. Photocourtesy: South African Tourism Foto: South African Tourism Vis mer


  Oudtshoorn: Sør-Afrikas strutsehovedstad! Her er strutsesuvenirer det store; egg, lær og fjær. Noen av strutsefarmene åpner for strutseridning. Frister ikke det, kan du heller prøve en strutsemiddag. Mørt kjøtt fritt for kolesterol. Flere dyreopplevelser venter i Cheetahland, her kan du stryke verdens raskeste dyre over pelsen. I dette området ligger også Cango-grottene med fascinerende stalaktitter og stalagmitter.

 • Garden Route i bilder
 • Ut på tur?


  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer