Vietnams øyparadis

Isolert paradis. Smaragdgrønt hav. Hengekøyer mellom palmetrærne. Noen øyer lever opp til klisjéene.

Publisert
Sist oppdatert

Den som reiser til Vietnam med begrenset tidsramme, kommer garantert til å lide valgets kval. Det er et langt, smalt land, og du skal være på konstant reisefot for å dekke over alt.

Skal, skal ikke til Hanoi i nord. Skal, skal ikke se minoritetsstammene i nordvest. Skal, skal ikke til Phu Quoc, Vietnams største øy…

Rom med gekko

Vi dro til Phu Quoc. Ønsket om å oppleve en sydhavsøy i januar er vanskelig å undertrykke. Foreløpig er det bare ryggsekkturister og vietnameserne selv som ferierer på Phu Quoc. Ingen masseturisme, ingen internasjonal flyplass. Vil man hit, må man via fastlandet. Enten med båt eller med fly.

Belønningen er akkurat sånn alle belønninger burde være; en klisjé med hvit sand, smaragdgrønt hav, hengekøyer strukket mellom palmene og en primitiv hytte på stranda til femti kroner natten. Lyset går klokken 23.00. Etter det fylles natten av lyden av hav og “geee-kko”… Hyttene kommer nemlig med egne øgler, som har gitt navn til seg selv på grunn av lyden de repeterer.

Se bildene fra Phu Quoc

Nå finnes bare stinkbomber

Phu Quoc var lenge et stridens eple mellom Kambodsja og Vietnam. Roen senket seg først sent på nittitallet, og det er fortsatt et anstrengt forhold mellom landene fordi begge mener at denne øya på nesten 600 kvadratkilometer tilhører dem. Som turist merker man ikke denne bitterheten. Det du ikke kan unngå å merke derimot, er dunsten av fisk som sniker seg inn i neseborene når du minst aner det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer