Munnbind

Viktig forskjell på munnbind

Det finnes mange typer munnbind. Sjekk merkingen før du kjøper.

FALSKE MUNNBIND: Disse tegnene skal du se etter når du kjøper munnbind. Video: Kristin Sørdal / Dinside. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo kommune skjerper nå reglene om munnbindbruk. Fra torsdag 29. oktober klokka 12 blir det blant annet påbudt med munnbind på offentlige steder innendørs, der man ikke kan være sikker på at man klarer å overholde avstandsregelen på én meter.

For generell bruk i befolkningen, er rådene fra myndighetene fortsatt at både engangsmunnbind og tøymunnbind kan brukes.

Dersom du trenger å bruke munnbind, er det viktig å være oppmerksom på forskjellene og begrensningene som ligger i de ulike typene.

For som du kan lese nedenfor:

Tøymunnbind skal ikke brukes av syke personer eller de som er i nærkontakt med syke personer.

Ulike krav

Det finnes ulike typer munnbind som er laget for ulik bruk og som skal tilfredsstille ulike krav, alt ettersom hvilken bruk de er tenkt for og hvilken standard de er laget etter.

Beskyttelsesutstyr som munnbind, ansiktsmasker, hansker og annet, kan være definert som enten «medisinsk utstyr» eller «personlig verneutstyr», avhengig av bruksområde og produsentens påstander.

Felles for både medisinsk utstyr og personlig verneutstyr, er at produktene skal være CE-merket og samsvare med regelverket for den typen utstyr det er laget som.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer