Viktigst på langflyturen

God beinplass er viktigere enn direkteruter, servering og øvrig service på flyet.

Publisert
Sist oppdatert

Mange drømmer om fjerne reisemål, men de fleste gruer seg også for timer innestengt på fly. En ny undersøkelse viser hva som er viktigst for nordmenn som skal fly langt:

Beinplass (76,2 prosent)Å fly direkte (56,7 prosent)Maten om bord (38,7 prosent)Service (32,9 prosent)Gode tilbud til barna (25 prosent)

Men hva hater vi mest på fly? Fulle folk og skrikende barn er to viktige stikkord ...

Menn er mer opptatt av beinplass enn kvinner. Og er du fra Vestfold eller Sørlandet er du mer opptatt av beinplass enn andre nordmenn, mens rogalendinger er minst opptatt av dette. For dem er service i fokus, mens nordlendinger ikke bryr seg så mye om dette punktet. Direktefly er viktigst for innbyggere på Møre. Undersøkelsen er utført på nett i januar av Star Tour.

Europeiske luftfartsmyndigheter og British Air Transport Association vil kreve mer benplass på flyHvem yter best beinplass?

DinSide undersøkte i høst tilbudet fra 15 flyselskaper, både rutefly og charterfly. Beinplassen på økonomiklasse varierer med nesten 17 cm fra trangest til rommeligst - fra i underkant av 74 cm til i overkant av 91 cm. I listen er både charterflyselskaper og ruteflyselskaper med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer