Vil bli bikinibrud

Tradisjonen sier at jentene kan fri 29. februar. Og gutter - sier dere ja så vær klar over at stadig flere av damene drømmer om bryllup i utlandet.

Mauritius er populær for brudepar.
Mauritius er populær for brudepar. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ett av sju norske par gifter seg i utlandet (tall fra 2002). Tilsvarende tall fra 1986 viste at kun ett av 20 par gjorde det samme. Og dette er ikke bare en ren norsk trend. Et av ti britiske par velger også å legge bryllupsfeiringen til en eksotisk destinasjon. Aller helst skal det være strender og bikinier involvert.

Damene drømmer om paradiset

Hele en av fire britiske kvinner vil heller være en bikinibrud enn en tradisjonell hvit brud. I fjor valgte 33.800 britiske par å utveksle løfter i et varmere klima. Av norske par valgte nesten 3.400 å gifte seg utenfor Norge.

Men det er altså kvinnene som styrer. En undersøkelse utført av Mintel, sitert i den britiske avisen Daily Mail, viser at flere menn enn kvinner foretrekker et tradisjonelt bryllup.

Mest pop

Her er de mest populære bryllupsdestinasjonene med utreise fra Storbritannia:

 • Mauritius

 • Kypros

 • Sør-Afrika

 • New York
 • Undersøkelsen viser også at brudeparet slipper billigere fra et bryllup i utlandet sammenlignet med et bryllup i hjemlandet. En drøy tredjedel av prisen for de som velger utradisjonelt.

  Bryllup i utlandet - slik gjør du det

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer