Vil bøtelegge mobilbrukere på fly

Flypassasjerer som nekter å slå av elektronisk utstyr, kan risikere store bøter.

SKAPER FLYFORSINKELSER: Passasjerer som nekter å slå av elektronisk utstyr ved takeoff og landing, risikerer å bli bøtelagt. Slike situasjoner skaper ofte forsinkelser, som igjen koster flyselskap massevis av penger.  Foto: Per Ervland
SKAPER FLYFORSINKELSER: Passasjerer som nekter å slå av elektronisk utstyr ved takeoff og landing, risikerer å bli bøtelagt. Slike situasjoner skaper ofte forsinkelser, som igjen koster flyselskap massevis av penger. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flypassasjerer som ikke skrur av mobiltelefonen eller nettbrettet sitt ved avgang eller landing, bør bli bøtelagt eller anmeldt. Det mener i det minste politiet på flyplassene i New York.

De vurderer å innføre bøter på titusenvis av dollar for oppførsel som fører til flyforsinkelser, ifølge The Sydney Morning Herald

Over 400 saker

– Vi synes dette er den riktige tingen å gjøre, ikke minst med tanke på hvor mye flyforsinkelser koster, og ulempene disse forsinkelsene medfører for våre passasjerer og flyplassens evne til å takle 100 millioner passasjerer hvert år, uttalte Pat Foye, administrerende direktør i Port Authority of New York and New Jersey, tidligere denne uka.

I fjor ble det meldt inn 400 saker der passasjerer nektet å slå av elektronisk utstyr på flyplassene John F Kennedy International, LaGuardia og Newark Liberty International. Ifølge Foye skal det være enda flere episoder hvor det oppstod forsinkelser som følge av dette, uten at politiet ble tilkalt.

Les også: Passasjer nektet å slå av mobilen

Derfor må elektronisk utstyr være avslått

I dag må alt utstyr som kan sende eller motta radiosignaler være helt avslått når flyet lander og letter. Det spiller ingen rolle om utstyret er i flymodus, den må være avslått uansett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer