Vil bruke mer penger i ferien

En av tre nordmenn vil bruke over 20.000 kroner på ferie i 2011.

Flere nordmenn innrømmer at de vil bruke mer penger på ferieturen til neste år. Foto: Per Ervland og Colourbox/Kim Jansson
Flere nordmenn innrømmer at de vil bruke mer penger på ferieturen til neste år. Foto: Per Ervland og Colourbox/Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva skal du gjøre i 2011? Reise?

24 prosent nordmenn vil bruke mer penger på ferie i 2011 enn i 2010, viser en undersøkelse Norstat har utført for Finn reise, hvor 1000 personer deltok.

Av disse svarte 46 prosent at de kommer til å bruke like mye penger som i fjor, mens 14 prosent sier de vil ha et lavere feriebudsjett.

I undersøkelsen kommer det fram at spesielt kvinner og personer under 30 år som regner med å bruke mer penger på feriebudsjettet enn tidligere. Det gjør også vestlendinger, østlendinger og nordlendinger.

Gled deg til 2012: Se hvor mange fridager du får!

Bedre økonomi

På Finn reise merker de også at flere søker på eksotiske feriemål, hvor det ofte er litt dyrere å reise.

– Det vitner om at mange nordmenn har god økonomi og setter ferien høyt, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise, i en pressemelding.

Da deltakerne fikk spørsmål om hvor mye penger de kom til å bruke alene i 2011, svarte 24 prosent mellom 5.000 og 10.000 kroner, mens 24 prosent innrømmet at de vil bruke mellom 11.000 og 20.000 kroner.

Bare tre prosent svarte at de vil bruke over 50.000 kroner på reise, mens ni prosent vil bruke under 5.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer