Coronaviruset

Vil bygge egne «corona-testsentre» på flyplassen

Målgruppen er internasjonale passasjerer.

CORONA-TESTSENTRE: Japan planlegger å bygge store corona-testsentre på flere stor flyplasser, hvor de vil teste internasjonale tilreisende. Sentrene skal stå klare i september og de ser for seg å kunne gi testsvar i løpet av noen timer. I Norge er det foreløpig ingen krav om tester ved innreise - men du må i karantene dersom du kommer fra eksempelvis Japan. Danmark har ambulerende testbiler som tilbyr gratis tester for turister. Foto: NTB scanpix
CORONA-TESTSENTRE: Japan planlegger å bygge store corona-testsentre på flere stor flyplasser, hvor de vil teste internasjonale tilreisende. Sentrene skal stå klare i september og de ser for seg å kunne gi testsvar i løpet av noen timer. I Norge er det foreløpig ingen krav om tester ved innreise - men du må i karantene dersom du kommer fra eksempelvis Japan. Danmark har ambulerende testbiler som tilbyr gratis tester for turister. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europa åpner mer og mer opp for reiser både innad i EU/Schengen-området - men nå også for noen utvalgte land utenfor dette området.

Fra 1. juli kan tilreisende fra 14 «sikre» land reise inn i EU: Algerie, Australia, Canada, Georgia, Japan, Montenegro. Marokko, New Zealand, Rwanda, Serbia, Sør-Korea, Thailand, Tunisia og Uruguay.

Japan, som er et av disse landene, planlegger nå for å bygge «corona-testsentre» spesielt rettet mot internasjonale reisende, på flere flyplasser i landet.

Svar i løpet av timer

- Japan planlegger å bygge nye «corona-testsentre» på tre hovedflyplasser i Tokyo og Osaka, i tillegg til i sentrale deler av byene, når landet nå forbereder seg på å lette på reiserestriksjonene, sa den japanske helseministeren Katsunobu Kato, ifølge avisen Kyodo News.

Testsentrene retter seg hovedsakelig mot reisende som ankommer fra utlandet og skal bygges i sommer - med ferdigstillelse i september.

De skal kunne ekspedere 4000 daglige tester og helsemyndighetene i landet håper de ved hjelp av nye testmetoder vil kunne teste og bekrefte testresultater kun i løpet av noen timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.