Coronaviruset

Vil bygge egne «corona-testsentre» på flyplassen

Målgruppen er internasjonale passasjerer.

CORONA-TESTSENTRE: Japan planlegger å bygge store corona-testsentre på flere stor flyplasser, hvor de vil teste internasjonale tilreisende. Sentrene skal stå klare i september og de ser for seg å kunne gi testsvar i løpet av noen timer. I Norge er det foreløpig ingen krav om tester ved innreise - men du må i karantene dersom du kommer fra eksempelvis Japan. Danmark har ambulerende testbiler som tilbyr gratis tester for turister. Foto: NTB scanpix
CORONA-TESTSENTRE: Japan planlegger å bygge store corona-testsentre på flere stor flyplasser, hvor de vil teste internasjonale tilreisende. Sentrene skal stå klare i september og de ser for seg å kunne gi testsvar i løpet av noen timer. I Norge er det foreløpig ingen krav om tester ved innreise - men du må i karantene dersom du kommer fra eksempelvis Japan. Danmark har ambulerende testbiler som tilbyr gratis tester for turister. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europa åpner mer og mer opp for reiser både innad i EU/Schengen-området - men nå også for noen utvalgte land utenfor dette området.

Fra 1. juli kan tilreisende fra 14 «sikre» land reise inn i EU: Algerie, Australia, Canada, Georgia, Japan, Montenegro. Marokko, New Zealand, Rwanda, Serbia, Sør-Korea, Thailand, Tunisia og Uruguay.

Japan, som er et av disse landene, planlegger nå for å bygge «corona-testsentre» spesielt rettet mot internasjonale reisende, på flere flyplasser i landet.

Svar i løpet av timer

- Japan planlegger å bygge nye «corona-testsentre» på tre hovedflyplasser i Tokyo og Osaka, i tillegg til i sentrale deler av byene, når landet nå forbereder seg på å lette på reiserestriksjonene, sa den japanske helseministeren Katsunobu Kato, ifølge avisen Kyodo News.

Testsentrene retter seg hovedsakelig mot reisende som ankommer fra utlandet og skal bygges i sommer - med ferdigstillelse i september.

De skal kunne ekspedere 4000 daglige tester og helsemyndighetene i landet håper de ved hjelp av nye testmetoder vil kunne teste og bekrefte testresultater kun i løpet av noen timer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer