Vil corona-teste nordmenn

Nordmenn som skal til Danmark må være forberedt på å bli corona-testet.

DANMARKSFERIE: Frister København? Danskene ønsker nordmenn velkommen fra 15. juni, men du kan bli oppfordret til å corona-teste deg ved innreise. Foto: Kristin Sørdal
DANMARKSFERIE: Frister København? Danskene ønsker nordmenn velkommen fra 15. juni, men du kan bli oppfordret til å corona-teste deg ved innreise. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Forrige uke kunne Erna Solberg og den danske statsministeren Mette Frederiksen meddele at Norge og Danmark åpner for turisttrafikk mellom landene fra 15. juni.

Mens Norge ikke har lagt noen videre føringer for danske turister som skal inn i Norge, foruten at de må følge de norske smittevernrestriksjonene, har danskene endel retningslinjer for nordmenn.

Corona-testing på grensen

Da Mette Fredriksen annonserte at Danmark vil åpne for turister fra Norge, Tyskland og Island, la hun også frem noen vilkår som turistene må oppfylle.

Dette innebar at man må kunne bevise at man har bestilt overnatting i minst seks netter i landet - og dette kan ikke være i København eller nabokommunen Fredriksberg.

Den danske regjeringen meddelte også at turister som kommer til Danmark, vil bli oppfordret til å la seg corona-teste.

Det vil imidlertid ikke stilles krav til dette.

Vi har også lest at noen aviser skriver at man kan risikere å bli tatt ut for coronatesting ved besøk på attraksjoner som sommerland og familieparker, men ifølge informasjon fra dansk politi vil disse teststasjonene ha som fokus å kunne teste ansatte på disse risikostedene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer