Vil du bort i høstferien?

Det er ennå ikke for sent å reise til syden med hele familien.

Publisert
Sist oppdatert

Har du ennå ikke sikret deg en familietur i høstferien? Om det er sydentur, fjelltur eller fornøyelsespark med barna, er det fortsatt håp. DinSide har laget en liten oversikt over hvilke muligheter du fremdeles har.

De fleste av landets fylker har lagt høsferien til uke 40, første uke i oktober. Noen fylker har lagt ferien til uken etter. Finn ut når ditt fylke har høstferie.

Sydenturer

Det finnes fortsatt noen ledige plasser til syden i høstferien, selv om de beste hotellene er fulle.

- Det kan være vanskelig, men dersom du kan ta ut barna noen dager fra skolen og reise onsdag i høstferien, er mulighetene gode for å finne en rimeligere tur til syden. Onsdag 1. oktober kan man for eksempel reise en uke til Rhodos fra Gardermoen for 1.995 kroner, sier Øyvind Tørstad i Ving.

Han råder de som vil til syden om å sjekke restplasser på nettet.

Vi ringte rundt til noen av reiseselskapene for å se hva de kan tilby barnefamilier i høstferien. Det finnes heldigvis håp for dere som ennå ikke har bestilt. Og det koster ikke all verden, heller:

Star Tour
Priser for to voksne og to barn med fly og hotell - en ukes opphold:

25/9 Oslo-Kreta, fra kr 17.592,-
27/9 Trondheim - Tyrkia, fra kr 13.860,- (NB! Blue Village Pascha Bay SSSS)
27/9 Bergen - Mallorca, fra kr 17.780,-
27/9 Trondheim-Mallorca, fra kr 8.780,-
29/9 Trondheim-Kypros, fra kr 12.540,-

Apollo
Priser for to voksne og to barn med fly og hotell - en ukes opphold:
27/9 Gardermoen – Mallorca, kr 9.996,-

Uspesifisert hotell, en ukes opphold, per person:
26/9 Kreta fra kr 3.998,-
27/9 Algarve kysten fra kr 2.998,-
27/9 Kroatia fra 2.998,-
27/9 Mallorca fra 3.998,-
28/9 Rhodos fra 3.998,-
29/9 Skiathos fra 2.598,-
30/9 Kefalonia fra 2.198,-

Merk: Dette er bare et lite utvalg av hva som er ledig i høstferien. Sydenferietilbudene ble hentet inn 22. og 23. september. Enkelte turer kan derfor allerede være utsolgt.

Fornøyelsesparker

Det er gode penger å spare på å besøke fornøyelsesparker i høstferien. De fleste parker har lavsesongpriser, i tillegg til at du slipper unna de verste køene på fornøyelsene.

Tusenfryd
Hvor: Vinterbro i Ås kommune, utenfor Oslo
Åpningstider: Kun åpent i helgene i september, samt daglig fra 27. september til 5. oktober
Priser: Voksenbillett (lavsesong): 210 kroner, barnebillett (lavsesong) 170 kroner
På nett: tusenfryd.no

Dyreparken i Kristiansand
Hvor: 4609 Kardemomme by, Kristiansand
Åpningstider: Hver dag hele året
Priser: I høstferieuka er det mellomsesong og lavsesong, som gjør at en voksenbillett koster 120 eller 180 kroner, og barnebiletter koster 100 eller 150 kroner.
På nett: dyreparken.no

Hunderfossen Familiepark
Hvor: 2626 Fåberg
Åpningstider: Lørdag 4. oktober
Priser: En voksenbillett koster 145 kroner på nett (165 kroner ved inngang), mens barn under 100 cm slipper inn gratis.
På nett: hunderfossen.no

Pristest på familieparker i Norge
Pristest på familieparker i Danmark, Sverige og Finland

Det er på høsten fjellet er på sitt fineste.  Foto: Terje Rakke/Nordic Life
Det er på høsten fjellet er på sitt fineste. Foto: Terje Rakke/Nordic Life Vis mer


Fjellet

Det finnes mange muligheter i høstferien dersom du drar til fjells. Akkurat nå er fjellet på sitt flotteste, med vakre farger og krystallklar luft. Her er noen av alternativene:

Beitostølen
Beitostølen arrangerer en aktivitetsuke fra mandag til fredag i høstferien, noe som betyr at barn og voksne kan ha det gøy med hesteridning, samlinger rundt bålet, bading, kokkeliering og fjellturer.

Det er ledig både på Radissonhotellet, i leilighetene og på hyttene. Bor du i leilighet eller hytte, må du selv ta med sengetøy, håndklær og mat.

Hotellrom: Det er ennå ledig hotell i høstferien. Det er mulig å få rom fra 595 kroner per voksen per døgn. Dette inkluderer frokost. Barn på 0-3 år bor gratis, 4-7-åringer betaler 200 kroner, mens 8-15-pringer betaler halv pris.

Leilighet: Flere størrelser og standarder er fremdeles ledig på Beitostølen. Noen priseksempler er studioleilighet for to personer til 430 kroner per døgn og nye firemannsleiligheter for 895 kroner per døgn.

Hytte: De tradisjonelle Hovi Hyttene er 50 kvadratmeter og har nok sengeplasser til seks personer. Det er ennå ledige hytter og priser starter fra 730 kroner per døgn.

Sjekk Beitostølens nettsider for mer info, bestilling og påmelding til aktivitetene.

Haukeliseter
Haukeliseter ligger midt i Sør-Norge på Haukelifjell, som fantastisk for både turer, fiske og jakt. Haukeliseter arrangerer mange aktiviteter, både for barn og voksne, noe som har gjort det til en populær destinasjon, også i høstferien.

Det er ikke mye ledig i helgene 26.-28. september og 3.-5. oktober, men reiser du i løpet av 29. september til 2. oktober, er det ennå mye ledig.

Sovesal: Det billigste alternativet er sovesal, som koster 225 kroner per person per natt (medlemmer av DNT får rabatt). Frokost er ikke inkludert.

Selvstellerom: Koster 390 kroner per person per natt (medlemmer av DNT får rabbatt). Frokost er ikke inkludert.

Hotellrom: Her er det ennå ledig. Priser starter fra 825 kroner per person per natt (1.105 kroner for to), mens medlemmer av DNT får rabatt. Frokost er inkludert i prisen.

Familierom: Har nok sengeplasser til to voksne og tre barn. Prisen varierer avhengig av hvor mange som bor på rommet, men tar man utgangspunkt på to voksne og to barn, er prisen 1.650 per natt. Frokost er også inkludert.

Sjekk Haukeliseters nettsider for mer info, bestilling og påmelding til aktivitetene.

Hemsedal
Også i Hemsedal er det mye ledig i høstferien. Til tross for at det er et av Norges mest populære skisted, har det også mange aktiviteter å friste med ellers i året.

Leilighet: Det finnes flere leiligheter som er ledig i høstferien. For grupper og familier, er dette også kanskje det beste alternativet. Saga Apartments, for eksempel, ligger i Hemsedal sentrum og har nok sengeplass til ti personer og koster 945 kroner per natt. Hemsetunet ferieleiligheter kan huse opptil seks personer og koster 590 kroner natta.

Hotell: På Harahorn i Grødalen kan du fremdeles finne ledige rom i høstferien. Familierom består for eksempel av dobbeltseng, en sengeplass på hemsen og en ekstra madrass. I uken koster det 1.150 kroner døgnet per person med halvpensjon. I helgen er prisen 1.350 kroner per person. Barn under tre år bor gratis, mens 3-13-åringer betaler halv pris.

Se på Hemsedals nettsider for mer info.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer