Annerledes juleferie

Vil du feire jul her?

Slik kan drømmen om hyttejul gå å i oppfyllelse selv om du ikke har egen hytte.

EN NY DAG: Turistforeningshytta Eriksbu i soloppgang. Foto: Andreas Wagner
EN NY DAG: Turistforeningshytta Eriksbu i soloppgang. Foto: Andreas Wagner Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker du julefeiring helt for deg selv? Eller bare sammen med dine aller nærmeste - og uten forstyrrelser? Da kan hyttejulefeiring være løsningen.

Og for dem som ikke har egen hytte er Turistforeningen en god hjelper. Over 500 hytter er plassert rundt i hele landet. Noen av dem til fjells, andre i fjæra og noen på vidda eller i skogen.

TRIKS: Dette hjelper deg med å unngå at vannet ditt koker over. Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen Vis mer

Julepause

– I naturen kommer vi vekk fra alt annet som stjeler oppmerksomheten nå i julestria. Her kan man oppleve stillhet, men det er også rom for den gode samtalen. Jeg oppfordrer alle til å ta seg tid til noen pustepauser og kjenne på julefreden på tur, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang, til DinSide.

På en DNT-hytte kan du finne nettopp avkobling og naturopplevelser. Fyr i ovnen, lag enkel mat på gasskokeplate og logg av alt stress og mas. Husk kortstokk, en god bok, varme gode klær, hodelykt og DNT-nøkkel.

GLEDE PÅ HYTTA: Alexander Grieghytten utenfor Bergen. Foto: André Marton Pedersen
GLEDE PÅ HYTTA: Alexander Grieghytten utenfor Bergen. Foto: André Marton Pedersen Vis mer

Hvor er drømmehyttene?

Du kan finne din drømmehytte, og se åpningstider og bestill plass på ut.no. Og for ordens skyld: les deg opp på turistforeningens oppdaterte koronainformasjon her.

Finner du din favoritthytte her?

Gaskashytta 

Ved Altevatnet i Indre Troms ligger denne hytta. Du kan velge mellom å bo på den nye eller gamle hytta. Hyttetilsynet har nå pyntet til jul, og vi garanterer fantastiske naturopplevelser og god julestemning! 

DET LYSER OPP: Nordlys over Gaskashyttene Foto: Ronny Jensen
DET LYSER OPP: Nordlys over Gaskashyttene Foto: Ronny Jensen Vis mer

Olalia 

Ligger idyllisk til med flott utsikt sørover mot Hauganutene i Etnefjellene. På Olalia er det tre hytter på tunet: Olalia Fjellstove, sikringshytta og Olabu. Nå før vintersesongen starter kan du faktisk leie hele fjellstua!

Kråkenes fyr

Ligger ytterst i havgapet ved Stadthavet, lengst nordvest på øya Vågsøy i Kinn kommune. I fyrbygningen kan du leie Stormsuiten, hvor det er plass til fire personer. Her kan du nyte både stormer og fantastiske solnedganger med gode venner.  

ANNERLEDES HVIT HJUL: Hvite stormbølger ved Kårekes fyr. Foto: Line Hårklau
ANNERLEDES HVIT HJUL: Hvite stormbølger ved Kårekes fyr. Foto: Line Hårklau Vis mer

Vassfaret

Dette er et sagnomsust dalføre som nærmest lukter av bål og villmark. Fønhuskoia ligger nydelig til ved vannet Strøen. Hytta er både praktisk, romslig og lett tilgjengelig. 

Bakken gard

Er en flott gård som ligger halvveis inne i Lysefjorden, mellom Bratteli og Songesand. Den ubetjente hytta har gjennomgått omfattende renovering og byr nå på spennende historie og egen vedfyrt pizzaovn. 

TRADISJONSRIK HVIT JUL: Kanskje får du oppleve den på Bakken gard. Foto: John Petter Nordbø
TRADISJONSRIK HVIT JUL: Kanskje får du oppleve den på Bakken gard. Foto: John Petter Nordbø Vis mer

Eriksbu

Ligger på Blefjell og er magisk når snøen har lagt seg, men også nå tidlig i sesongen. Her er er stjernehimmelen ekstra sterk, langt fra hyttefelt og utelys

Vakkerstøylen

Dette er ei koselig gammel tømmerhytte i Tafjordfjella på Sunnmøre og som de siste årene er blitt utbedret til en lun og varm hytte også vinterstid. Historien sitter i veggene, og den selvbetjente hytta er en perfekt ramme for nostalgisk julefeiring.

Katnosdammen

Dette er en gammel damvokterbolig i hjertet av Nordmarka ved Oslo. Luksus med innlagt strøm. Gå dagstur til Kikutstua eller Kobberhaughytta for bakevarer.

Savalsetra

Ei koselig hytte med fantastisk utsikt utover hele Hedmarken. Dette er Løtens hemmelige perle. Hytta er lett tilgjengelig, helt inntil Rondanestien ved helsårsvei.

Flekkerhytta

Ligger idyllisk til ved vannet Flekkeren på Svanstul i Sauheradfjellene. Vinterstid ligger hytta midt i smørøyet for varierte turer i oppkjørte skiløyper. I helgene på vinterstid kan man nyte en vaffel ved hytta Fugleleiken like ved, mens milslukerne kan ta en rundtur i Steinbruløypa.

HYTTA I SKOGEN: Idyll ved Flekkerhytta. Foto: Preben Herregården
HYTTA I SKOGEN: Idyll ved Flekkerhytta. Foto: Preben Herregården Vis mer

Alexander Grieghytten

Ligger flott til Bergsdalen. Hytta ble totalrenovert i 2020 og tilbyr både badstue og bordtennisbord. På vinterstid er det lett og fint skiterreng i området med preparerte løyper.

BEST I VEST: André Marton Pedersen
BEST I VEST: André Marton Pedersen Vis mer

Tjønndalen

Dette er ei koselig og lett tilgjengelig hytte i Setersdalsheiane. Hytta ligger på en åpen plass rett ved Tjønndalstjønni. Her er det massevis av turmuligheter i bølgende vinterlandskap.

Fivla

Er en gammel fjellstøl som ligger i vakre omgivelser over skoggrensa på ruta mellom Vigdalsstølen og Navarsete i Breheimen. Rett over ligger utsiktstoppen Fivlenosi (1466 moh.) der en har hele Jotunheimen og mye av Breheimen framfor seg.

Daggrø

Dette er en hytte som er flott på vinterstid, også jul og nyttår. Hytta ligger ved Ragnhildstaultjørn på Vegglifjell i hyttenettet fra Bolkesjø via Blefjell til Hardangervidda. Hytta har gjennomgått en oppgradering i det siste og fremstår som lys og hyggelig.

Vetåbua

Er idyllisk og ligger i Ringebu kommune på fjellet øst for Fåvang. Det er et ypperlig sted for barnefamilier som vil ha flott turterreng å boltre seg i. 1,3 km fra p-plass til hytta.

Grautheller

Heiberghytta Grautheller er selve definisjonen på tradisjonell hyttekos når du skal slippe unna førjulsmaset i byen. Skituren inn fra Ådneram er 18 lettgåtte kilometer, og er en fin oppladning til kos foran ovnen og en bedre middag laget på gassblusset. Med utsikt over Grauthellervatnet kan du sitte utenfor og nyte fjellufta sammen med dine kjære. Her er det bare fire sengeplasser, så her er det bare plass til de du er mest glad i.

Les også: Slik blir den neste ferien din helt gratis

FLOTT I NORD: Storfjellhytta ved Hammerfest. Foto: Tor Even Mathisen
FLOTT I NORD: Storfjellhytta ved Hammerfest. Foto: Tor Even Mathisen Vis mer
NYDELIG KVELD: Vakrere enn dette, på Grauthellerhytta, er det vanskelig å få det. Foto: John Petter Nordbø
NYDELIG KVELD: Vakrere enn dette, på Grauthellerhytta, er det vanskelig å få det. Foto: John Petter Nordbø Vis mer
Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer