Norgesferie:

Vil du sove i kjendisens seng?

Kjendisdrømmen går i oppfyllelse i sommer.

Besøk på lodgen: I Fusa ligger Skjelbreid Poirée Lodgen.               Foto: Privat
Besøk på lodgen: I Fusa ligger Skjelbreid Poirée Lodgen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Drømmer du om en natt hos en kjendis, så kan drømmen gå i oppfyllelse mens du er på Norgesferie.
Du har sett dem på tv, hørt dem i radio, lest om dem og kanskje beundret dem. Nå kan du bo hos dem, hvis du vil.
Vi snakker om en rekke norske kjendiser som er kjent både i inn- og utland.
Og nå leier flere av kjendisene ut hus, hytter, leiligheter, campingplass eller lodge til dem som vil ha en helt spesiell opplevelse.
Vil du bo hos polfarerne reiser du til Nordland. Vil du heller sove i senga til Lars Monsen så er det innlandet og Femundsmarka som gjelder. Mens Petter Northug og familien inviterer deg til Trøndelag. Men man bør være rask på labben om man ønsker noe i juli.

Travle dager

-Det er mye som er leid ut i sommer og har med unntak av noen få dager alt utleid i juli. Men i august er det mer tilgjengelig, sier Kristina Hagebø, daglig leder for Skjelbreid Poirée Lodgen i Fusa på Vestlandet.

-Lodgen passer for vennegrupper eller storfamilien og mange velger å leie vår egen klatrepark, mens andre velger fisketurer i de lokale vannene, bading enten i Skjelbreidvannet eller en av de mange badestedene, eller å leie seg båt eller kano/kajakk og ta en tur på sjøen, sier Hagebø.

Også den tidligere skiskytteren Ole Einar Bjørndalen leier ut en storhytte til fjellgjester:

- Bjørndalenhytta ligger flott til og har en praktfull utsikt over fjellene rundt Beitostølen. I tillegg ligger den kort vei fra butikkene og servicetilbudet i bygda, sier Atle Hovi, administrerende direktør for Beitostølen Resort.

Her har du flere muligheter til å leie en seng hos en kjendis i sommer.

Liv Grete Skjelbreid og Raphaël Poiree

God natt: Skjeldbreid Poirëe-lodgen er klar for gjester.       Foto: Privat
God natt: Skjeldbreid Poirëe-lodgen er klar for gjester. Foto: Privat Vis mer

Lodgen Skjelbreid Poirée i Hålandsdalen som ligger en times kjøretur sør-øst fra Bergen/ Flesland. Hytta ligger på hjemgården til Liv Grete og Ann-Elen på Skjelbreid nær Eikelandsosen i Fusa Kommune, med utsikt til Skjelbreidvannet og Bjørnefjorden. Stedet ligger i en nydelig vestlandsk natur. Og for dem som vil hente frem gamle idrettsminner så er deler av premiesamlingen er utstilt i lodgen. Både Liv Grete Skjelbreid og Raphaël Poirée er tilknyttet lodgen og holder gjerne foredrag for gjestene.

MYGGFELLE: Omsvermet av mygg? Da kan kaffegrut være løsningen! Video: Linn Merete Rognø. Foto: NTB Vis mer

Petter Northug

I Framverran, hjembygda til verdens mestvinnende langrennsløper gjennom tidene, Petter Northug, ligger Northug Opplevelser som har spesialisert seg på å ta med gjester på spennende aktiviteteter og konkurranser i treningsterrenget til brødrene Northug. Framverran ligger i Inderøy, Trøndelag, med kort vei til fjord og fjell, mye natur og fantastisk turterreng. Framværran ligger vel 1,5 time med bil fra Trondheim.

Her er det også mulig å høre gode historier fra langrennskarrieren og livet som familie og team rundt Petter, Tomas og Even Northug. Selve overnattingen skjer på Jægtvolden hotell.

Lars Monsen

Eventyreren Lars Monsen er kanskje aller mest kjent for å overnatte i telt eller under åpen himmel. Men drar du på besøk til Lars Monsen Femund Lodge i Elgå i bygda i Engerdal kommune i Innlandet finner du er et trivelig lite overnattingssted med kapasitet på inntil 20 gjester. Hvert år arrangeres et lite antall villmarkskurs og guidede turer av ulik varighet, både for firmaer og privatpersoner. Men Femund Lodge kan også brukes til egne turer med kano, packrafts og sailyaks for å nevne noe.

Børge Ousland

Polfareren og eventyreren Børge Ousland kjøpte sin egen øy, Manshausen, i Steigen i Nordland. Her har han bygd opp et unikt feriested i en fantastisk natur, og det som ofte omtales som 7 instagramvennlige hytter som bokstavelig talt henger ut over sjøen.
20. mai 2004 var Randi Skaug den første norske kvinnen på toppen av Mount Everest. Nå har hun skapt sitt eget eventyr på Naustholmen som er naboøya til Manshausen.
Her kan du leie soverom innendørs eller sove i svevetelt utendørs.

Ole Einar Bjørndalen

I Valdres: Bjørndalenhytta ligger på Beitostølen.      Foto: Beitostølen Resort
I Valdres: Bjørndalenhytta ligger på Beitostølen. Foto: Beitostølen Resort Vis mer

Den tidligere skiskytterens store hytte ligger sentralt på Beitostølen i Valdres. Hytta passer godt for større grupper på mellom 20 og 30 personer. Den er godt egnet for familiesammenkomster, dåp, bryllup og andre arrangementer. Totalt står 9 soverom med i alt 29 sengeplasser til disposisjon.

Trim: Du trenger ikke ligge på latsida når du bor i Bjørndalenhytta. Her er treningsrommet. Foto: Beitostølen Resort
Trim: Du trenger ikke ligge på latsida når du bor i Bjørndalenhytta. Her er treningsrommet. Foto: Beitostølen Resort Vis mer

Leif Einar «Lothepus» Lothe

Lothepus, som egentlig heter Leif Einar Lothe, kom inn i norsk kjendisverden med en poff og en smell og en blå røyk. Etter å ha hatt eget tv-program ble han med på Farmen Kjendis. Og nå har han blitt bobilcampingplasseier i Odda på Vestlandet. Ved kanten av Sørfjorden ligger Camp Lothepus som Lothe overtok i vår. Og nå er driften i full gang.

Hjemme hos Lothepus: Leif Einar Lothe hjemme i huset sitt i Odda. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Hjemme hos Lothepus: Leif Einar Lothe hjemme i huset sitt i Odda. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer