Vil du til sommer-OL i Aten?

14. - 29. august strømmer idrettsinteresserte og idrettsutøvere fra hele verden til Aten. Har du lyst til å være med? Det er fremdeles ledige flybilletter til OL-byen i sommer.

Publisert
Sist oppdatert
Hamar fikk sitt vikingskip, nå får Aten Galatsi Olympic Hall. Her er en 3D framstilling av hvordan det vil se ut når det er ferdig.
Hamar fikk sitt vikingskip, nå får Aten Galatsi Olympic Hall. Her er en 3D framstilling av hvordan det vil se ut når det er ferdig. Vis mer


Har du lyst til å være i Aten under sommer-OL er det bare å bestille reisen nå, mens det fremdeles er billige billetter å få. Prisene varierer fra cirka 5.500 til 13.000 kroner tur-retur!

For å ta det aller viktigste først: Billetter til de forskjellige idretssgrenene!

Billetter til de forskjellige grenene kan du bestille på OL 2004s offisielle nettsider.

Så vidt vi kunne se var det ledige billetter til flere av arrangementene,
spesielt på et tidlig stadium i konkurransen.

Hotell, camping, cruiselugarer, boligbytte eller privat innkvartering. Valget er ditt. Vi viser deg mulighetene du har til å bo i Aten under sommer-OL.

Greske øyer sett fra luften. Foto: Camilla Smistad Tofterå Foto: Camilla Smistad Tofterå
Greske øyer sett fra luften. Foto: Camilla Smistad Tofterå Foto: Camilla Smistad Tofterå Vis mer


Slik reiser du:

SAS flyr til Aten via København, Frankfurt eller München og har fremdeles ledige billetter i dagene rundt OL, og en tur-retur billett koster i underkant av 5.500 kroner.

Det greske selskapet Olympic Airways (hvilket navn!) flyr ikke fra Skandinavia, men det er fremdeles ledige billetter på flyvinger fra bl.a. London, Amsterdam, Paris eller Berlin på de valgte datoene, om du er villig til å reise for å reise, eller tilfeldigvis skulle befinne deg der.

Her dukket det forresten opp en litt pussig ting når vi bestilte. På en av de valgte datoene var det bare direktefly den ene veien, mens det var mellomlandinger på alle ledige plasser på returdatoen.

Vi merket av to turer, men dette ville ikke programmet godta. Skulle vi mellomlande den ene veien, måtte vi versågod mellomlande den andre og. Så vi fant to fly som begge mellomlandet i Tessalonika, og the grand total for en voksen tur-retur London-Aten kom på 563 engelske pund, eller 7.505 kroner.

For i underkant av 13.000 kroner kan du reise til Aten med Air France fra Oslo via flyplassen i Paris, Charles de Gaulle. Dette var den dyreste reisen vi fant, men jo lenger du venter, jo dyrere kan du regne med at billettprisene blir.

Pittoreske Mykonos er bare en fergetur unna Aten, skulle du ønske å trekke deg litt unna OL-sirkuset for et par dager.
Pittoreske Mykonos er bare en fergetur unna Aten, skulle du ønske å trekke deg litt unna OL-sirkuset for et par dager. Vis mer


Full pakke

Når det gjelder pakketurselskapene reiser hverken Ving, Saga eller Star Tour til Aten i år. Men med Apollo kan du reise direkte til OL-byen. Selskapet flyr fra Norge til Aten hver søndag i sommersesongen, og det er også satt opp ekstrafly i perioden. Det er imidlertid ikke mulig å bo i selve Aten, men turoperatøren har hoteller på Egina og Poros, henholdsvis 45 min og 1 t fra Aten med hurtigbåt.

Velger du Egina koster en uke fra 9.300, og to uker 13.600. Velger du Poros, som ligger litt lenger unna kan du bo der under nesten hele OL, det vil si to uker for 7.600 kroner og en uke for 6.500.

Den berømte nålen

Vil du bestille hotell separat i Aten derimot, vil du nok slite litt mer. Vi gir deg noen tips til hvordan du kan finne nålen i høystakken.

Lurer du på hva du bør se, hvor du kan spise og hvor den beste shoppingen er? Her kan du lese DinSides kjappisguide til Aten.

Blir det for mye sport og spill er Aten et glimrende utgangspunkt for litt øyloffing. Hvor du bør dra og hvordan kan du lese mer om her.

Ekstern lenke:
OL i Atens nettsider

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer