Vil fly deg for 73 kroner i Norge

Ryanair vil fly deg innenriks i Norge for 73 kroner én vei.

Michael O'Leary, CEO i Ryanair, sier til DinSide at en innenriksbillett i Norge med Ryanair vil koste rundt 10 euro - tilsvarende 73 norske kroner. Her avbildet på en pressekonferanse i Oslo 8. januar 2013. Foto: Per Ervland
Michael O'Leary, CEO i Ryanair, sier til DinSide at en innenriksbillett i Norge med Ryanair vil koste rundt 10 euro - tilsvarende 73 norske kroner. Her avbildet på en pressekonferanse i Oslo 8. januar 2013. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ryanair ønsker å fly innenriksruter i Norge, til priser ned i 10 euro - tilsvarende 73 norske kroner. Fra før av flyr de innenriks i Spania, Italia og Storbritannia.

Hit vil de fly

Ifølge O'Leary er det de større destinasjonene som er mest interessant for en eventuell kommende innenrikssatsning.

– De store destinasjonene på vestkysten og nord i Norge. Men utfordringen for oss for øyeblikket er at de fleste av disse flyplassene er drevet av Avinor, og deres kostnader er veldig høye. Du kan ikke betale Avinor 25-30 euro for retten til å fly til deres flyplasser, og deretter selge billetter til 10 eller 20 euro, sier O'Leary til DinSide.

Se grunnen til at Ryanair tjener penger

Hva synes du om at Ryanair vil fly innenriks i Norge? Stem i avstemmingen til høyre, eller skriv din mening i debatten nedenfor.

O'Leary sier til DinSide at de trenger å få overbevist Avinor om at de går glipp av en stor del av markedet, ved at de ikke tilbyr et lavkost-alternativ. Han sier at dersom eksempelvis 500.000 passasjerer på en innenriksrute betaler avgifter på i gjennomsnitt 100 euro, så vil de kunne øke det passasjertallet til 1 million passasjerer per år, dersom avgiftene ble senket til 20-30 euro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer