Vil forby bikinifoto

Snikfotografering av jenter i bikini er et stort problem i Australia.

Snikfotografering av bikinikledte damer skal ta slutt på australske strender. Illustrasjon
Snikfotografering av bikinikledte damer skal ta slutt på australske strender. Illustrasjon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Australske myndigheter vil nå forby fotoutstyr på landets strender. Enkelte har nemlig gjort det til en fritidsbeskjeftigelse å fotografere bikinikledte og toppløse badende jenter på Australias strender.

I november ble en 25 år gammel mann arrestert etter å ha tatt amatørfotografier av kvinner som badet toppløs på Sydneys Coogee Beach, sør for Bondi Beach.

- Politiet vil ikke tolerere adferd av denne typen. Det er et personlig valg om kvinner vil solbade toppløs, men denne typen hendelse er en klar invasjon av deres privatliv, sa politiinspektør Peter Thorne i avisen Guardian i november.

Vitner sa at mannen tok bilder mens han lot som han snakket i mobiltelefonen sin.

Forbud

I 2003 ble det innført forbud mot kameramobiler i garderober og svømmebasseng på grunn av at faren for hemmelig fotografering av de badende. I desember 2003 ble også fem menn arrestert i Queensland for å ha tatt bilder opp skjørtene på kvinner og jenter på en skole.

Nå vil myndighetene altså innføre fotoforbud på strendene. Hittil har det bare vært mulig å slå ned på snikfotograferingen om det kan kalles invasjon av privatlivets fred eller støtende adferd. Det kan imidlertid bli et vanskelig forbud å håndheve. Det skriver svenske Aftonbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer