Vil forby miniskjørt

Italiensk by er lei av lårkort og dype utringinger.

Slike korte skjørt vil ikke borgermesteren se. Foto: Justyna Furmanczyk
Slike korte skjørt vil ikke borgermesteren se. Foto: Justyna Furmanczyk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er borgermester Luigi Bobbio i kystbyen Castellammare di Stabi litt utenfor Napoli som nå ønsker å gå til det drastiske skritt å forby miniskjørt og dype utringinger. Han ønsker en mer anstendig bekledning blant turistene.

Bobbio ønsker å bli kvitt synet av miniskjørt, lavtsittende olabukser og kløft, og har foreslått et forbud mot slikt i en liste over 41 nye regler han ønsker skal innføres i kystbyen. I tillegg til å forby utfordrende bekledning, ønsker borgermesteren å forby banning i det offentlige rom, og fotballspilling i offentlige parker.

Se også: De verste ferieantrekkene

500 euro i bot

Han mener det vil gjøre lokalsamfunnet "mer sivilisert". Den som ikke retter seg etter forbudet, kan vente seg en bot på opptil 500 euro, rundt 4.000 kr.

De nye reglene er ikke vedtatt ennå, men forslaget om miniskjørtforbud er blitt tatt godt imot i visse kretser.

- Jeg tror det er riktig avgjørelse. Det kan også forhindre økningen i seksuell trakassering, sa den lokale presten Don Paulo Cecere til den italienske avisen Cronache di Napoli.

Castellammare di Stabi er ikke den eneste badebyen ved Middelhavet som tar et oppgjør med lettkledde turister. I sommer bestemte badebyen Salou ved Costa Dorada seg for å gi bøter til turister som spradet rundt i badetøy i byens gater. Salou følger etter Barcelona, som i sommer hengte opp skilt i gatene som forklarte turistene at badetøy ikke ble ansett som riktig bekledning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer