Vil forby spedbarn på fly

Sju av ti passasjerer er intolerante mot barn på fly.

Flere og flere flypassasjerer irriterer seg over barn på fly. Barnefrie seter er løsningen, mener de. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Flere og flere flypassasjerer irriterer seg over barn på fly. Barnefrie seter er løsningen, mener de. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flypassasjerer har mindre og mindre toleranse når det kommer til barn på fly. Sju av ti reisende mener at familier med små barn bør sitte på en egen seksjon av flyet, viser en undersøkelse fra det amerikanske nettreisesamfunnet TripAdvisor.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, sier til DinSide at han er overrasket over at tallene er så høye, men sier at undersøkelsen kan være noe farget. Det kan for eksempel hende de som har deltatt i undersøkelsen har blitt spurt om de liker bråkete barn på fly, og da kommer uansett de fleste til å si nei, sier han.

- Barnefamilier er hjertelig velkommen i våre fly, men vi kan også forstå at folk som flyr ofte ikke vil ha bråkete barn ved siden av seg, fortsetter han.

Forby spedbarn

Hele 13 prosent av de som deltok i spørreundersøkelsen, mente også at flyselskap bør forby foreldre å fly med spedbarn, med mindre det er et nødstilfelle.

I en avstemning som DinSide holdt for et par år tilbake, kapret barna andreplassen på lista over det vi misliker mest på fly. Nummer en på lista var fulle folk. Hva misliker du mest på fly? Si din mening i debattforumet under!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.