Vil forby spedbarn på fly

Sju av ti passasjerer er intolerante mot barn på fly.

Flere og flere flypassasjerer irriterer seg over barn på fly. Barnefrie seter er løsningen, mener de. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Flere og flere flypassasjerer irriterer seg over barn på fly. Barnefrie seter er løsningen, mener de. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flypassasjerer har mindre og mindre toleranse når det kommer til barn på fly. Sju av ti reisende mener at familier med små barn bør sitte på en egen seksjon av flyet, viser en undersøkelse fra det amerikanske nettreisesamfunnet TripAdvisor.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, sier til DinSide at han er overrasket over at tallene er så høye, men sier at undersøkelsen kan være noe farget. Det kan for eksempel hende de som har deltatt i undersøkelsen har blitt spurt om de liker bråkete barn på fly, og da kommer uansett de fleste til å si nei, sier han.

- Barnefamilier er hjertelig velkommen i våre fly, men vi kan også forstå at folk som flyr ofte ikke vil ha bråkete barn ved siden av seg, fortsetter han.

Forby spedbarn

Hele 13 prosent av de som deltok i spørreundersøkelsen, mente også at flyselskap bør forby foreldre å fly med spedbarn, med mindre det er et nødstilfelle.

I en avstemning som DinSide holdt for et par år tilbake, kapret barna andreplassen på lista over det vi misliker mest på fly. Nummer en på lista var fulle folk. Hva misliker du mest på fly? Si din mening i debattforumet under!

Informasjonsdirektør i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, sier til DinSide at flyselskapet ikke opplever å få mange klager fra passasjerer som er lei av barn på fly.

Bør familier med barn sitte på en egen del av flyet for å gi resten av passasjerene ro? Si din mening i debattsystemet under artikkelen. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Bør familier med barn sitte på en egen del av flyet for å gi resten av passasjerene ro? Si din mening i debattsystemet under artikkelen. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer


- Hos oss er alle velkommen. De fleste som reiser med barn vet at det er krevende og har med leker og andre ting som gjør at barna er rolige på det meste av flyturen, forteller hun.

Knut Morten Johansen forteller at lyd i fly ikke bærer så langt, og sier at også SAS sjelden får klager som følge av urolige barn.

Betaler ekstra for ro

I undersøkelsen sier nesten fire av ti passasjerer at de er villige til å betale ekstra for å få sitte i en mer fredelig del av flyet. En stor del av disse er også villig til å punge ut mye for å slippe å sitte ved siden av barn.

Ellingsen sier at det ikke er aktuelt for Norwegian å lage egne seksjoner for familier med barn:

- I dag kan familier velge sete ved bestilling. Vi har derfor ikke egne seksjoner for dette, fortsetter hun.

Barn i fly

Synes du at barnefamilier bør sitte i en egen del av flyet? (Avsluttet)
Ja(64%)
Nei(36%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Unngå lange flyreiser

DinSide har samlet en rekke tips og triks for familier som kan hjelpe foreldre med barn på flyreisen. Et godt råd er å reise på kvelden, slik at de sovner lettere.

De ansatte er også der for å bistå deg med ekstra service, så ikke nøl med å ta kontakt dersom det er noe du trenger. På lengre reiser kan for eksempel flypersonalet hjelpe til med å passe barna dersom foreldrene må på toalettet. Les hele artikkelen med tips her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer