Nye reiseråd 2021

Vil fortsatt ikke åpne for regionale reiseråd

Utenfor norden må du fortsatt belage deg på røde land i reiserådene, selv med lav nok smitte i enkelte populære regioner.

REISERÅD: Skal du reise til et rødt land, må du huske på dette. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

10. november ble det gjort en tilpasning til EUs system for reiseråd, men norske myndigheter valgte ikke å åpne for reiseråd på regionnivå utenfor norden.

- Vi ønsker et klarere bilde av dette og avventer erfaringer fra ECDC og hvordan andre land velger å forholde seg til dette, før vi tar stilling til om vi følger EUs rådsanbefaling her. Det blir altså ingen endring nå på regioner i EØS-området utover Norden, uttalte helseminister Bent Høie i en pressemelding.

To måneder senere gis det fortsatt ikke reiseråd på regionnivå, og når dette eventuelt blir gjort er fremdeles usikkert.

Greske øyer innenfor smittekravene

Per i dag er det unntak fra Utenriksdepartementets fraråding om å reise utenlands, til land i EU/EØS/Schengen og områder i Norden med tilstrekkelig lav smittespredning.

Dette betyr at det må være færre enn 25 bekreftede tilfeller per 100 000 innbyggere de siste to ukene, og i gjennomsnitt mindre enn 4 prosent positive prøver de siste to ukene, skriver FHI.

Grønland, Island, Finland og Hellas er de landene som per i dag har Europas laveste smittetall. Sistnevnte består som kjent av en rekke populære ferieøyer, der blant annet populære ferieøyer som Rhodos og Korfu begge har tilstrekkelig lave smittetall etter kriteriene over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer