Vil gi bøter for tyggisspytting

Politikerne i Göteborg er lei av de grisete gatene.

Æsj, det er lite som er mer irriterende enn å tråkke i en klebrig tyggis. Foto: Neil Gould
Æsj, det er lite som er mer irriterende enn å tråkke i en klebrig tyggis. Foto: Neil Gould Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nedtråkkede tyggiser overalt på gaten. Det er visst et syn som har irritert politikerne i Götebporg i lengre tid. Nå har de fått nok, og vil innføre bøter for tyggisspyttingen. Det skriver GT Expressen.

Bereiste lesere vet at slike bøtlegging finnes i for eksempel Singapore, som regnes som en av verdens reneste byer. I Manchester bøtelegges også folk som spytter tyggis på gaten.

- Jeg er ikke fremmed for en bot på mellom 1000 og 1500 kroner, sier kommunalrådet Jan Hallberg til GT Express.

Målet er et renere og penere Göteborg. Forsøplingen i gatene er spesielt ille i visse deler av byen. Samtidig som bøter innføres, vil det generelle renholdet av bygatene bli bedre, også.

Noe for norske byer, også?

Det er ingen tvil om at Oslo godt kunne blitt renere også. Nå som våren er her, kommer all søpla folk slang fra seg og trodde snøen gjemte bort, frem igjen. I Oslo sentrum gjør forøvrig hjemløse og rusmisbrukere en kjempeinnsats med å rydde opp søpla folk slenger fra seg gjennom prosjektet "Jobben", der folk på skråplanet får sjansen til å gjøre et ærlig dags arbeide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer