Vil gi passasjerene verdisjekker

Verdisjekker fremfor full refusjon av flybilletter ved kansellerte reiser, anbefales av EU-kommisjonen.

GI VERDISJEKKER: EU vil at passasjerer skal ta imot verdisjekker ved kansellerte flyreiser. Foto: NTB Scanpix
GI VERDISJEKKER: EU vil at passasjerer skal ta imot verdisjekker ved kansellerte flyreiser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU-kommisjonen kom på onsdagens pressekonferanse med en anbefaling om verdisjekker som tilbys passasjerer og reisende som et alternativ til refusjon for kansellerte pakkereiser og transporttjenester i sammenheng med Covid-19-pandemien.

I sin anbefaling oppfordrer de forbruker- og passasjerorganisasjoner til å oppfordre de reisende til å takke ja til verdisjekker fremfor å få pengene tilbake.

Da coronakrisen slo inn for fullt, valgte både Norwegian og SAS å betale tilbake reiser i henholdsvis cash points og verdisjekker, noe Forbrukerrådet var positivt til.

Vil hjelpe flybransjen

Selv om leder Ursula von der Leyen på onsdagens pressekonferanse påpekte at det er flypassasjeneres rett å få pengene tilbake for en kansellert reise, ønsker de altså å oppfordre til at passasjerene helst mottar sin refusjon i form av verdisjekker - som de samtidig stiller noen krav til.

Målet med dette er å hjelpe en bransje som både har måtte kansellere store deler av sin normale flytrafikk, samtidig som de får svært få nye bookinger: Ifølge EU-kommisjonen er mengden refusjoner fra reisende langt høyere enn antallet nye bookinger av flybilletter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer