Bonuspoeng fra Ruter

Vil gi syklister gratisbilletter til kollektivtransport

Ruter vil teste et system hvor de som går eller sykler i stedet for å bruke kollektivtransport, får bonuspoeng som kan byttes mot gratisbilletter.

BONUSPOENG: Ruter tester en ny ordning der reisende for bonuspoeng for å gå i rushtiden. Foto: Berit Roald/NTB scanpix
BONUSPOENG: Ruter tester en ny ordning der reisende for bonuspoeng for å gå i rushtiden. Foto: Berit Roald/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tiltaket vurderes for å redusere belastningen på trikk og buss i rushtiden i Oslo. Alle distanser over 400 meter gjelder, og turer som gjøres i rushtiden, gir flest poeng, skriver Aftenposten. Poengene kan byttes inn i gratisbilletter som enkeltbilletter, dagskort eller ukekort.

Tester ut

Foreløpig er det bare en testgruppe i Oslo som prøver ut ordningen. Marius Røstad, leder for nye kundetjenester i Ruter, er imidlertid ikke fremmed for å utvide ordningen for dem som bor lenger unna, men da trolig med andre virkemidler.

– Vi vet at dette fungerer, men vi vet ikke nok om hvor mye det koster. Spørsmålet er om vi kan få til en modell som er fornuftig for innbyggerne samtidig som den er bærekraftig, sier Røstad.

– Motivere til å ta «gode valg»

Årsaken er ikke at kollektivselskapet ikke vil at folk skal reise med dem, men de ønsker at flere tar bena fatt eller sykler i rushtiden når pågangen på buss og trikk er som størst.

– Vi ser på hvordan vi kan bruke slike mekanismer for å få folk til å gå eller sykle i rushtiden når det er fulle trikker og busser, sier han til avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer