Vil ha amerikansk innreisekontroll i Norge

Kan bli amerikansk grensekontroll på Oslo Lufthavn.

VIL GJØRE DET LETTERE: Oslo Lufthavn ønsker å etablere amerikansk grensekontroll på OSL - slik at reisende kan bli forhåndsklarert for innreise til USA, allerede før de setter seg på flyet. Her er bilde fra passkontrollen i    San Francisco. Foto: ALL OVER PRESS
VIL GJØRE DET LETTERE: Oslo Lufthavn ønsker å etablere amerikansk grensekontroll på OSL - slik at reisende kan bli forhåndsklarert for innreise til USA, allerede før de setter seg på flyet. Her er bilde fra passkontrollen i San Francisco. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Lufthavn (OSL) jobber med å få godkjennelse til å bli en «preclearance»-flyplass - eller en «forhåndsklarerings-flyplass» for reisende til USA.

- De som har flydd til USA, vet at det hender man blir stående veldig lenge i innreisekontrollen der. Det vi håper å få til, er at vi tar forhåndsklareringen på OSL, slik at de som flyr inn til USA fra OSL, kan gå gjennom en raskere sluse i USA og eventuelt fly raskere videre til sin endedestinasjon, sier Lasse André Vangstein, medierådgiver ved Oslo Lufthavn, til Dinside.

Rent praktisk betyr dette altså at du skal kunne gjøre unna den ofte tidkrevende amerikanske innreisekontrollen på OSL, i stedet for på amerikansk jord.

- Det innebærer at man gjør pass- og innreisekontrollen på den flyplassen man reiser fra, ikke den man lander på. Immigrasjonskøen tas her, og da slipper man det når man kommer fram til USA. Da er man altså allerede ønsket inn. Man bare flytter den prosessen, forteller Vangstein.

LES OGSÅ: Dyrt å glemme innreisevisum til USA

Vil gjøre OSL mer attraktiv

Det er snakk om en ren dokumentkontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer