Vil ha dyrere flybilletter

WWF oppgitt over kraftig økning i flyreiser. Nå vil organisasjonen ha dyrere flybilletter.

Publisert
Sist oppdatert

Utlandet lokker stadig flere nordmenn. I fjor reiste nordmenn på om lag 3, 2 millioner turer utenlands med minst fire overnattinger, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

75 prosent av disse turene gikk med fly i fjor. Sammenlignet med tallet på lange ferieturer med fly utenlands i 2000 har økningen vært på 46, 5 prosent.

Billettene for billige, mener WWF

- Det er helt uholdbart rent klimamessig, og skyldes at flybillettene er altfor billige. Resten av det som det egentlig koster å fly må betales av framtidens mennesker og de 90 prosent av verdens befolkning som aldri setter sine bein i et fly. De må leve med klimakonsekvensene av all denne flyvingen, sier generalsekretær i Verdens Naturfond i Norge (WWF) Rasmus Hansson.

I 2000 var tallet på lange flyreiser utenlands 1.635.000, mens det i 2006 var steget til 2.395.000. Totalt har antall lange reiser til utlandet økt med 802.000 fra 2000 til 2006, viser ferieundersøkelsene fra Statistisk sentralbyrå.

KLM vil kutte utslipp

Søkelyset på miljø har også nådd flyselskapene. KLM Royal Dutch Airlines samarbeider nå med WWF i Nederland om å redusere CO2-utslippene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer