Vil ha lyntog mellom Skandinavias byer

Oslo (NTB-Snorre Schjønberg): Politiske toppledere samles for å diskutere transport. Målet er å få på plass en høyhastighetsjernbane som knytter Oslo, Stockholm, Göteborg og København sammen.

Publisert
Sist oppdatert

Under konferansen torsdag 10. april, deltar byrådsleder i Oslo, Erling Lae (H), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Göran Johansson, finansborgarråd i Stockholm, Kristina Axén Olin og byråd for samferdsel i København, Klaus Bondam. Det er første gang de fire bytoppene møtes samtidig.

- Det er jo første gang vi møtes, og det er ikke minst av betydning for oss i Oslo. For vi kan lett hektes av i det som skjer kommunikasjonsmessig, sier Lae til NTB.

Temaet for konferansen er Det Nordiske Triangel, eller transportkorridorene mellom de fire byene. Jernbanen skal diskuteres, og de håper på å få på plass en høyhastighetsbane, som også skal knytte byene til resten av Europa.

- I Norge er vi veldig opptatt av tilknytning til Oslo internt i landet, men for nasjonen er det like viktig å se på tilknytningen fra nabolandene, mener Lae.

EU-prosjekt

Det nordiske triangelet er opprinnelig et EU-prosjekt, men lite har skjedd siden oppstarten. Nå føler byene at de selv må ta initiativ, mens EU prioriterer å integrere de nye medlemslandene i Øst-Europa.

Oslo er ikke med i EUs opprinnelige planer, som stopper ved den norske grensen. Men de fire byene vil likevel knytte Oslo til planene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer