Vil ha mer av pengene dine

- Nordmenn bør bli enda flinkere til å bruke penger også når de ferierer i eget land, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin.

VIL FRISTE TIL NORGES-FERIE: Reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin vil ha nordmenn til å bruke mer penger på ferie i Norge. Foto: Innovasjon Norge
VIL FRISTE TIL NORGES-FERIE: Reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin vil ha nordmenn til å bruke mer penger på ferie i Norge. Foto: Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nordmenn er noe mer tilbakeholdne i forhold til å bruke penger når de ferierer i Norge, sammenliknet med når de ferierer i utlandet, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin.

Som en del av markedsstrategien for 2012, ønsker Tuftin og Innovasjon Norge å satse mer på norske turister.

- Dersom vi hadde klart å overbevise nordmenn om å legge igjen en like stor andel av feriebudsjettet sitt i Norge som det de gjorde for fem år siden, ville turistinntektene i Norge vært omlag fire milliarder kroner høyere ved utgangen av 2011 enn det som vil bli resultatet i år, forteller Tuftin.

Innovasjon Norge vil satse mer på å få nordmenn til å reise mer i eget land.

- Vi kommer til å jobbe enda mer i forhold til det norske markedet, for å få nordmenn til å feriere enda mer i eget land, sier Tuftin.

På ski til helgen? Se hva det koster dit du skal - PRISOVERSIKT med heiskortpriser

Europa i krise

2011 var året da utlendingene ble hjemme og nordmenn reiste mye både ute og hjemme. Innovasjon Norge tror at 2012 vil bli et år preget av Europa i krise og en sterk norsk krone - som gjør Norge til et dyrere reisemål for veldig mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer