Vil ha ny setestandard

Airbus vil ha bredere seter på langdistanseflyvninger.

AIRBUS VIL HA FELLES SETE-STANDARD: En tomme gjør hele forskjellen, ifølge Kevin Kingston, leder for passasjerkomfort hos Airbus. Setene bør minst være 18 tommer brede. Foto: Airbus
AIRBUS VIL HA FELLES SETE-STANDARD: En tomme gjør hele forskjellen, ifølge Kevin Kingston, leder for passasjerkomfort hos Airbus. Setene bør minst være 18 tommer brede. Foto: Airbus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Airbus tar til orde for å innføre en felles standard for setebredde på langdistansefly.

- 18- tommers setebredde (45.72cm) bør bli den nye normen for all flyging på økonomiklasse over lange avstander, oppfordrer selskapet.

Dette gjør de med bakgrunn i søvnstudier de har fått utført sammen med et søvnlaboratorium i London, som viser at én tommers forskjell i setebredden har stor påvirkning på kvaliteten på passasjerenes søvn og hvile i luften.

– Om luftfartsindustrien ikke umiddelbart tar et standpunkt, risikerer vi å sette passasjerenes velvære på spill helt til 2045 og deretter. Da vil en hel generasjon passasjerer bli henvist til seter som er basert på utdaterte standarder, uttaler Kevin Kingston, leder for passasjerkomfort hos Airbus.

Hvem eier egentlig armlenet?

Søvnstudie

Det er sikkert mange som har reist ganske langt med litt lite plass, og som kan skrive under på det som Airbus og The London Sleep Centre har funnet, men her er i alle fall fakta om undersøkelsen og hva de har kommet frem til:

Studiene er gjort ved hjelp av såkalt polysomnografi, som viser at en setebredde på 18 tommer bedret passasjerenes søvnkvalitet med 53 prosent, sammenlignet med en bredde på 17 tommer. Et utvalg av passasjerer fikk målt sin fysiologiske søvn, inkludert hjernebølger, øye-, mage-, bryst- og hoftebevegelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer